Στο νου μου έρχεται ξανά μια κοπέλα, που ήταν σίγουρη πως μπορούσε να κατακτήσει όλο τον κόσμο με τον χορό της. Χόρευε μπροστά στον μεγάλο καθρέπτη, απρόσιτη και απόλυτα αινιγματική.


Λεωφόρος Κηφισίας 302, στα Σίδερα Χαλανδρίου.

Εκεί ήταν το ιστορικό στέκι των φρικιών της εποχής. OMBRE σημαίνει σκιές. Κατέβαινες ράμπα και έμπαινες στο μαγαζί, έχοντας όμως την εντύπωση πως είχες ανέβει σκάλα και ήσουν στον Ουρανό. Ναι, εκείνη η ράμπα ήταν μία Stairway to Heaven. Έχω ένα παράξενο αίσθημα όταν θυμάμαι την OMBRE.

Στο νου μου έρχεται ξανά μια κοπέλα, που ήταν σίγουρη πως μπορούσε να κατακτήσει όλο τον κόσμο με τον χορό της. Χόρευε μπροστά στον μεγάλο καθρέπτη, απρόσιτη και απόλυτα αινιγματική. Είχε δύο μηνύματα ο χορός της: Το ένα κόκκινο, έφερνε την ζωή και το άλλο μαύρο, έφερνε φόβο. Αυτά ήταν και τα χρώματα που ήταν βαμμένη η OMBRE.

Η ντίσκο έκλεισε κακήν κακώς. Τον Ιούνιο του 1990, όταν ο Χουλ μαχαίρωσε τον Σωτηράκη πάνω σε νταραβέρι. Ναι, κάποια από αυτά τα παιδιά είχαν στις τσέπες τους χάπια και μπουκαλάκια με σιρόπια. Παιδιά οργισμένα, που δεν ήθελαν να συμμορφωθούν με την σοβαρή κοινωνία. Αλλά, πριν ρωτήσουμε γιατί δεν συμμορφώνονταν τα παιδιά, ας σκεφτούμε τι έκανε η κοινωνία για να τα προσελκύσει.

Όμως, πέρα από αυτά τα λίγα και σκοτεινά περιστατικά, η ντισκοτέκ για πολλά χρόνια ήταν η φτωχομάνα του Ροκ και πρόσωπα σημαντικά, που είχαν την πραγματική λάμψη του Ροκ, πέρασαν από εκεί.

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.