Η νεαρή γυναίκα φωτογραφήθηκε στις Φιλιππίνες από τον ολλανδό φωτογράφο Francisco Van Camp το 1875.

Η λεζάντα της φωτογραφίας την αναφέρει ως Mestiza Sangley από τις Φιλιππινέζες.

Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα για να περιγράψει τους ισπανόφωνους μιγάδες των Φιλιππίνων, σε αντιπαραβολή με τους φιλιππινέζους μιγάδες που έχουν κινεζική καταγωγή.


Η ηθοποιός Althea Vega (δεξιά) έχει μεγάλη ομοιότητα με την συμπατριώτισσά της που έκανε το διάσημο πορτραίτο το 1875.

Σκηνή από την ταινία «Amor Y Muerte»
Εξωτική ομορφιά που προκάλεσε τους συντηρητικούς
Αυτό που κάνει τη φωτογραφία μοναδική είναι ότι η πανέμορφη κοπέλα ποζάρει κόντρα στα ήθη της εποχής, που επέβαλλαν οι γυναίκες να καλύπτουν την περιοχή του στήθους με παραδοσιακό σάλι (μαντίλι). Στην πραγματικότητα αυτό ήταν ένα πρόσχημα, καθώς πίσω από τις κατηγορίες κρυβόταν ο άγραφος κανόνας που δεν επέτρεπε σχέσεις γηγενών και δυτικών.

Έτσι, οι επικριτές υποστήριξαν, ότι αφού η κοπέλα τόλμησε να εμφανιστεί έτσι, είναι ερωμένη του φωτογράφου και γυναίκα χωρίς ηθικό περιεχόμενο. Ήταν μια βαριά και ανυπόστατη κατηγορία, που είχε στόχο τη διαπόμπευση της.

Ο απαγορευμένος έρωτας έγινε ταινία

Το 2013 γυρίστηκε η ταινία «Amor Y Muerte«, η οποία περιγράφει τις σχέσεις μεταξύ ντόπιων και αποικιοκρατών στις Φιλιππίνες.
Παρουσιάζει τις αντικρουόμενες απόψεις τους για την αγάπη, το πάθος, τη θρησκεία και τη σεξουαλικότητα.
Πρωταγωνιστεί η Althea Vega η οποία μοιάζει πολύ με την κοπέλα της φωτογραφίας και στο φιλμ ζει έναν «απαγορευμένο» έρωτα με έναν Ισπανό.


 
 
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.