Ο νεροχύτης είναι από τα κεντρικότερα σημεία της κουζίνας και συνοδεύεται πάντα από τα δικά του αξεσουάρ.

Από τα καθαριστικά προϊόντα μέχρι τις θήκες για τα πιάτα, το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται τη δική του οργάνωση για να παραμένει τακτοποιημένος και καθαρός.

Για να μην κερδίσει το παιχνίδι το απόλυτο… χάος δείτε τις παρακάτω φωτογραφία και θα ανακαλύψετε 10 έξυπνους τρόπους για να οργανώσετε τον χώρο γύρω από τον νεροχύτη και να απολαμβάνετε την κουζίνα σας καθημερινά.Αντί να έχετε το υγρό πιάτων, τα σφουγγάρια και τις πετσέτες σας τοποθετημένα άτακτα γύρω από τον νεροχύτη προμηθευτείτε έναν όμορφο υπερυψωμένο δίσκο και συγκεντρώστε τα εκεί.Ένα υπερυψωμένο ράφι που θα στηρίζεται σε δύο πόδια δεξιά και αριστερά του νεροχύτη σας δεν θα σας εξασφαλίσει απλώς χώρο για οργάνωση, αλλά θα αποτελέσει και ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο.

Ποιος είπε ότι ο χώρος μέσα στον νεροχύτη πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτος; Ένα μικρό μεταλλικό καλάθι που θα στερεώσετε με βεντούζες είναι ιδανικό για τα σφουγγάρια και τα βουρτσάκια σας.Μια άλλη πολύ καλή ιδέα είναι να προμηθευτείτε μια ποτηροθήκη όπως αυτή της φωτογραφίας. Εκεί μπορείτε να βάλετε τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα χωρίς να ανησυχείτε που θα πάνε τα νερά καθώς αυτά θα στεγνώνουν.Ένα μεταλλικό καλάθι που θα στηρίζεται στη μία πλευρά του νεροχύτη είναι ιδανικό για να ακουμπάτε τα πλυμένα σας λαχανικά. Μπορείτε πάντα να αφήσετε και μερικές κούπες να στεγνώσουν στο ίδιο σημείο και όταν θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο τον νεροχύτη σας έχετε την επιλογή να το βγάλετε.Αν πάνω από τον νεροχύτη υπάρχει κενός χώρος βάλτε μια κρεμάστρα – θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και λειτουργική. Εκεί μπορείτε να κρεμάσετε τις πετσέτες σας, ένα τιρμπουσόν, κουτάλες ή ακόμα και ένα καλαθάκι που θα φιλοξενήσει μικρότερα αντικείμενα.

Δεν έχετε χώρο για πιατοθήκη; Κανένα πρόβλημα. Προμηθευτείτε μια κατακόρυφη πιατοθήκη που μπαίνει πάνω από τον νεροχύτη και καταλαμβάνει μηδενικό χώρο στον πάγκο. Στα πλεονεκτήματα είναι πως τα νερά από τα πλυμένα πιάτα θα πέφτουν ακριβώς εκεί που πρέπει.Είναι μικρές, χαριτωμένες, πολύχρωμες και σίγουρα πολύ πρακτικές. Αυτές οι πλαστικές θήκες είναι ιδανικές για να φιλοξενήσουν τα σφουγγάρια σας και να δώσουν μια πινελιά χρώματος στον νεροχύτη σαςΕκμεταλλευτείτε έναν χώρο που σχεδόν πάντα μένει ανεκμετάλλευτος: το κάτω μέρος των ντουλαπιών. Μια ράγα σαν αυτή της φωτογραφίας θα σας προσφέρει την ευκαιρία να κρεμάσετε από κούπες μέχρι ανοιχτήρια, βουρτσάκια, κουτάλες κ.α. Είναι πολύ πρακτική και δημιουργεί παράλληλα οπτικό ενδιαφέρον.

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.