«Ο Καμμένος είναι ο τελευταίος που θέλει εκλογές για το Σκοπιανό – Δεν είμαι σίγουρος ότι θα επανεκλεγεί» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών
«Ο Καμμένος είναι ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές για το Σκοπιανό. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα επανεκλεγεί» δήλωσε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων και τις αντιδράσεις τις οποίες έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ.
Σε συνέντευξή που παραχώρησε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε επιπλέον πως ο Πάνος Καμμένος δε μπορεί πια να ρίξει την κυβέρνηση αφού υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς αυτόν.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στην συνέντευξή του επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεων Ζάεφ ενώ επέκρινε και την αντιπολίτευση για τις αντιδράσεις της.
«Δεν βρήκα τίποτα στις δηλώσεις του Ζάεφ σχετικό με Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Αυτό για τη γλώσσα υπάρχει… Αλλά η γλώσσα καθιερώθηκε από το 1994» επανέλαβε ο Νίκος Κοτζιάς ο οποιος σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών από την στιγμή που αυτή η συμφωνία δεν έχει τεθεί σε ισχύ.
Τόνισε μάλιστα πως στη Συμφωνία δεν προβλέπεται να παρεμβαίνει η μία χώρα στην άλλη. «Το τι γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι δικιά μας δικαιοδοσία», υπογράμμισε και ισχυρίστηκε πως ο Ζάεφ με τα λεγόμενά του παραβιάζει τους όρους της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως η κυβέρνηση αντέδρασε υποτονικά στις δηλώσεις του και πως ο ίδιος αν βρισκόταν στην θέση του ΥΠΕΞ… θα του τράβαγε τα αυτιά με όλους τους τρόπους για το ζήτημα της γλώσσας.
Δείτε το σχετικό βίντεο από την συνέντευξη του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά στο Κεντρικό Δελτίο του ΑΝΤ1:
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.