Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είπαν πως ήθελαν να είναι «θρησκευτικά και πολιτικά ουδέτεροι»

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ενός εμπορικού κέντρου δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν φέτος να στηθεί χριστουγεννιάτικη φάτνη εκεί προκειμένου να μην «ενοχληθούν» οι πελάτες που δεν είναι θρήσκοι.

Η απόφαση την οποία πήραν στο Thistles Centre, της πόλης Στίρλινγκ στη Σκωτία, έχει προκαλέσει σάλο, καθώς απαγορεύοντας την φάτνη, που πρότεινε μια θρησκευτική ομάδα, το «εμπορικό κέντρο απέτυχε να αναγνωρίσει το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων».

Εντούτοις, οι ιδιοκτήτες επιμένουν στην απόφασή τους, εξηγώντας πως ήθελαν να είναι «θρησκευτικά και πολιτικά ουδέτεροι».

«Από την μία προωθούν έντονα τα Χριστούγεννα για οικονομικό κέρδος, κι από την άλλη δηλώνουν θρησκευτικά ουδέτεροι, μην επιτρέποντας την φάτνη. Καταλαβαίνουμε πως κανείς δεν θέλει θρησκευτικούς ή πολιτικούς κήρυκες σε ένα εμπορικό κέντρο, αλλά εμείς απλώς ζητήσαμε μια φάτνη, η οποία θα ήταν στελεχωμένη ώστε όποιος θέλει να ρωτάει», τόνισε μέλος της Catholic Legion of St Mary’s Association.

Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου απάντησε: «Οι πελάτες μας έρχονται για να απολαύσουν μια διασκεδαστική δραστηριότητα χωρίς να υπόκεινται στα θρησκευτικά πιστεύω μιας ομάδας»

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.