Συγκλονίζει για άλλη μια φορά ο Μ. Σαλβίνι, που κατακεραυνώνει το ιερατείο των Βρυξελλών. Για ακόμα μια φορά παίρνει φιλελληνική θέση και λέει εκείνα τα οποία πλέον φοβάται ακόμη και να ψελλίσει ο Τσίπρας.
Στην ουσία ο ηγέτης της Εθνικής Δεξιάς αναφέρει πως η Ευρώπη διέλυσε την Ελλάδα και πως έφτασε πια η ώρα για την αλλαγή, έφτασε η ώρα για την Ευρώπη των Εθνών.
«Ρωτήστε τους Έλληνες, όπως τους Γάλλους αυτές τις μέρες (σ.σ ‘’κίτρινα γιλέκα’’), ή τους Ιταλούς και τους Ισπανούς ανέργους σε τι μετατράπηκε το ευρωπαϊκό όνειρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλβίνι με βάση το πρακτορείο ANSA.
Στόχος μας, διαμήνυσε, είναι η αλλαγή «από τα μέσα» η αποκατάσταση του αίματος στις φλέβες μιας Ευρώπης η οποία έχει γίνει σκληρωτική, την οποία επί δεκαετίες έχουν διαχειριστεί οι ίδιοι κομματικοί σχηματισμοί και τα ίδια πρόσωπα.
Όπως ισχυρίστηκε ο Σαλβίνι, «στόχος μας είναι να εισέλθουμε σε αυτά τα θεσμικά όργανα για να δώσουμε νέα ζωή σε ένα όνειρο, το «Ευρωπαϊκό πρότζεκτ”».
Το αντιμεταναστευτικό κόμμα του ιταλού υπουργού Εσωτερικών έχει συμμαχήσει με άλλες ευρωσκεπτικιστικές και εθνικιστικές δυνάμεις όπως το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο).
Την υποστήριξή τους στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε για συμβιβαστική λύση με την ΕΕ στο ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού εξέφρασαν εξάλλου με κοινό ανακοινωθέν τους οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.
Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα η Λέγκα του Βορρά στις επερχόμενες ευρωεκλογές
Το κόμμα του Μ.Σαλβίνι αναμένεται να επικρατήσει στην Ιταλία. Το κόμμα του Ντι Μάιο έρχεται δεύτερο.
Η Λέγκα: 28 έδρες
Κίνημα Πέντε Αστέρων: 24 έδρες


Όλα αλλάζουν πια λοιπόν στην Ευρώπη.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.