Ένας φαρμακοποιός αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας φυλάκισης επειδή στραγγάλισε και σκότωσε τη γυναίκα του για να πάρει λεφτά από την ασφαλιστική της και να ξεκινήσει μια νέα ζωή με τον ομοφυλόφιλο εραστή του στην Αυστραλία.
Ο Mitesh Patel από Middlesbrough, ήλπιζε να πάρει 2 εκατομμύρια από το θάνατο της συζύγου του και να χρησιμοποιήσει τα κατεψυγμένα έμβρυά τους για να αποκτήσει οικογένεια με το νέο του σύντροφο, τον Δρ. Amit Patel, ο οποίος έχει μεταναστεύσει στο Σίδνεϊ.
Mitesh Patel, 37, denies strangling his wife Jessica, 34, at their home in Middlesbrough
Ο Mitesh προσπάθησε να καλύψει τη δολοφονία του λέγοντας ότι είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι τους, το οποίο είναι πολύ κοντά στο φαρμακείο που διατηρούσαν μαζί με τη σύζυγό του.
Αλλά τα ψέματά του έκαναν τους ερευνητές να εξετάσουν τις κινήσεις του χρησιμοποιώντας το iPhone Health App, την εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν εκείνος και η σύζυγός του.
Η εφαρμογή παρακολουθεί τα βήματα του χρήστη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χάρη σ’ αυτήν αποδείχθηκε πως ο Patel είπε ψέμματα ότι η Jess δολοφονήθηκε από κάποιον διαρρήκτη.
Patel ransacked their home after the murder to try to make it look like a burglary
Τη στιγμή της δολοφονίας της, το τηλέφωνο του Patel κατέγραψε ξέφρενη δραστηριότητα, καθώς ο ίδιος πήγαινε πάνω- κάτω στο σπίτι για να σκηνοθετήσει τη διάρρηξη, ενώ της συζύγου του παρέμεινε ακίνητο.
Μόνο μετά το θάνατό της, το τηλέφωνό της κινήθηκε μόλις 14 βήματα, καθώς ο σύζυγός της το πήρε από το σώμα της και βγήκε έξω για να φανεί πως ο «διαρρήκτης» το πέταξε την ώρα που έφευγε.
He even went to a pizza takeaway to make it look like he and his wife were having a night in
Η 34χρονη Jessica σιωπούσε για χρόνια, αφού γνώριζε ότι ο σύζυγός της ήταν ερωτευμένος με έναν άλλο άνδρα και είχε επίσης σεξουαλική επαφή με ξένους που γνώριζε στην εφαρμογή Grindr dating.
Ο Patel έκανε επίσης μια σειρά από αναζητήσεις στο Διαδίκτυο πριν από το θάνατό της, όπως «πρέπει να σκοτώσω τη σύζυγό μου» πριν την στραγγαλίσει με τα γυμνά χέρια του και της προκαλέσει ασφυξία με μια πλαστική σακούλα στις 14 Μαΐου.
Το κίνητρό του ήταν πάντα να ξεφύγει από τα αυστηρά στερεότυπα του Ινδουιστών και να φύγει στην Αυστραλία για να είναι μαζί με τον Amit Patel, με τον οποίο ήθελε ν’ αποκτήσει οικογένεια.
Ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν τρεις ανεπιτυχείς κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά ακόμα κι αν κατάφερνε να κάνει μαζί της παιδί, σχεδίαζε να την σκοτώσει και να πάρει το μωρό στο Σίδνεϊ. “Θα το αγαπούσες σα να ήταν δικό σου;;” ρώτησε τον Amit Patel.
Ο τέταρτος κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης είχε ως αποτέλεσμα τα έμβρυα της Jessica να συλλεχθούν και να διατηρηθούν κατεψυγμένα σε μια κλινική γονιμότητας στο Darlington.
Τα τελευταία μηνύματα του Mitesh Patel και της συζύγου του που έδειξαν ότι η γυναίκα δεν ήθελε να συνεχίσει την εξωσωματική γονιμοποίηση επειδή γνώριζε ότι είχε σεξουαλική επαφή με άλλους άνδρες.
Σε μερικές περιπτώσεις τους πήγαινε πίσω από το σπίτι τους και έκαναν σεξ στο δωμάτιό τους, χρησιμοποιώντας λιπαντικά και προφυλακτικά που κρατούσε φυλαγμένα στην αποθήκη.
Κάλεσε επίσης τον Amit Patel στο προηγούμενο σπίτι τους στο West Yorkshire, αφήνοντας τον εραστή του να εισέλθει στο δωμάτιο που μοιραζόταν με τη γυναίκα του.
The victim was pictured, in her final moments, returning home, before her husband killed her
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Patel παραδέχτηκε: “Θα έπρεπε να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και δεν έπρεπε να παντρευτώ την Jess.”
“Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς ένιωθα. Φοβόμουν τι θα έλεγε ο κόσμος που είμαι ομοφυλόφιλος.”
Η κριτική επιτροπή καταδίκασε ομόφωνα τον Patel έπειτα από τρίωρο συμβούλιο την 12η ημέρα της δίκης.
Μια δήλωση που εξέδωσε η οικογένεια της Jessica Patel έλεγε: “Η Jessica ήταν ένα όμορφο πρόσωπο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Η ψυχή της ήταν καθαρή, η καρδιά της ήταν τόσο ευγενική και η αγάπη και η γενναιοδωρία που προσέφερε σε όλους στη ζωή της ήταν ανιδιοτελής.”
The killer planned to start a new life with Dr Amit Patel (pictured) in Australia
“Έχει πολλά όνειρα, ήθελε να ερωτευτεί, να αποκτήσει τη δική της οικογένεια και να ζήσει ευτυχισμένη για πάντα.”
“Ο χαμός της Jessica έχει καταστρέψει την οικογένειά μας. Τους τελευταίους 6 μήνες αγωνιζόμασταν για το τι θα μπορούσε να συμβεί και η αλήθεια που μάθαμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι πραγματικά οδυνηρή και τραυματική.”
“Ποτέ δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε κάτι τέτοιο. Ο άνθρωπος που καλωσορίσαμε στην οικογένειά μας, ο οποίος υποσχέθηκε να την φροντίζει και να την προστατεύει, την πρόδωσε με κάθε έννοια της λέξης, της στέρησε τα όνειρά της.”
“Κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου άλλου. Αν και η μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης δεν είναι αρκετή, είμαστε ανακουφισμένοι από την έκβαση της δίκης και αυτό θα μας βοηθήσει και θα μας ηρεμήσει.”
“Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους πάντες, την οικογένεια και τους φίλους μας που μας υποστήριξαν σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.”
“Το μόνο που πραγματικά θέλουμε είναι να φέρουμε την Jessica πίσω στη ζωή μας, κάτι που δεν θα γίνει ποτέ. Ελπίζουμε τουλάχιστον ότι θα αναπαυτεί εν ειρήνη.”

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.