Με μετωπική επίθεση στο «μαύρο της αντιπολίτευσης», η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μίλησε για το χρέος στην Κοινωνία.
Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας πως «υπάρχουν κάποια αντικειμενικά δεδομένα που μπορεί να μην βολεύουν την πολιτική περιχαράκωση της αντιπολίτευσης αλλά αυτά δεν μπορεί κανείς να τα αρνηθεί. Χθες κατατέθηκε ο προϋπολογισμός που δείχνει τρία πράγματα. Ο πρώτον, ο κύκλος του δημοσιονομικού περιοριστικού κύκλου έχει κλείσει. Δεύτερον, η ημερομηνία εξόδου του Αυγούστου δεν ήταν τυπική της γιατί ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε θα είναι ο ίδιος με αυτούς των προηγούμενων χρόνων. Το τρίτο, ότι η χώρα έχει ανακτήσει την πολιτική ελευθερία, χωρίς την ευθεία επιβολή που υπήρχε. Αυτά, είναι τρία δεδομένα που όπως κανείς και να θέλει να τα χρωματίζει τ δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς».
Έφη ΑχτσιόγλουΈφη Αχτσιόγλου
Επίθεση από την Έφη Αχτσιόγλου
Υπάρχουν είπε η υπουργός Εργασίας ότι «ο Πρωθυπουργός το πρωί μπορεί να ονόμασε αυτά τα θετικά μέτρα ως Μνημόνιο με το Λαό εγώ θα το έλεγα ως το Χρέος προς της Κοινωνία.
click4more
Δημοσκόπηση: Παγιωμένη η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Ανεπαρκής η Πολιτεία στην…
Το Χρέος αυτό υπηρετούμε με τη μείωση σε 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες τη μείωση εισφορών, αυτό το χρέος υπηρετούμε με τη μη μείωση των συντάξεων, με την αύξηση στις συντάξεις, με την θέσπιση των συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού…».
Επιτέθηκε στην ΝΔ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι “έχετε μια τάση άρνησης της πραγματικότητας με το να αρνείστε να δείτε τα αντικειμενικά δεδομένα και τα νούμερα του προϋπολογισμού. Δεν είμαι βέβαιη τι εξυπηρετεί, ίσως διάσωση του αντιπολιτευτικού αφηγήματος. Αλλά και πάλι κάνετε μια επένδυση, βάζετε όλα τα λεφτά σας σε μια καταστροφολογία που δεν έρχεται… Δεν ξέρω σε τι ωφελεί συνέχεια το ποντάρισμα στο μαύρο…”
Η υπουργός Εργασίας, Έφη Ατχσιόγλου, χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά το σχέδιο για το ασφαλιστικό που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρόταση Πινοσέτ και επισήμανε ότι το σχέδιο της ΝΔ μόνο στην επικουρική ασφάλεια θα έχει κόστος 30 δισ. ευρώ.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.