Το δικαστήριο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη.

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ»

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μία ζωή καλύτερη από τη δική μου», λέει στην εφημερίδα Ταχυδρόμος της Θεσσαλίας η γυναίκα που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να προσληφθεί ως καθαρίστρια.

Με βάση την εφημερίδα, η έγκλειστη γυναίκα δηλώνει την ευγνωμοσύνη της για το κύμα συμπαράστασης που έχει εισπράξει και λέει πως ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Η 53χρονη γυναίκα η οποία δούλευε σε σχολείο του Βόλου, είχε παραχαράξει το απολυτήριο δημοτικού ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Έ Τάξη, για να διοριστεί στο δημόσιο. Το δικαστήριο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη.

Από αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση στις φυλακές της Θήβας, σημειώνει η εφημερίδα.

Χτες η υπόθεση της 53χρονης προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ήδη ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, έτσι ώστε να τη μελετήσει προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Ταυτόχρονα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με βάση τις πληροφορίες, θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης προκειμένου να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Με βάση τις δικαστικές πηγές πάντως, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης ενόψει του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 10 ετών και το αίτημά τους μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας με τη δυνατότητα να κριθεί η αποφυλάκιση της.Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.