Περίμενα πώς και πώς αν θα βγει να μιλήσει ο Μιχάλης Λώλης. Είναι ο αξιωματικός που δουλεύει στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. και αποφάσισε να κάνει coming out δημοσίως ως ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αστυνομικός. Η φωτογραφία που δημοσίευσε με τον σύντροφό του προκάλεσε σάλο στα σόσιαλ. Για εμένα είναι πρώτα από όλα ακτιβιστής. Μετέφερε το πάθος του στο κατάλληλο επάγγελμα για να προστατεύει ακριβώς τους ανθρώπους που βλέπει να καταπιέζονται.
Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες. Μιλάει με φοβερή ευγλωττία και χρησιμοποιεί ξεκάθαρη γλώσσα. Διορθώνει κάποιες (απαράδεκτες) εκφράσεις που χρησιμοποιεί η παρουσιάστρια, και εγκαλεί τις σεξιστικές ερωτήσεις της. Είναι παθιασμένος, δεν επιτίθεται, αλλά λέει, όπως διευκρινίζει, την αλήθεια τουώστε να βοηθήσει την επόμενη γενιά να ευαισθητοποιηθεί και να μην καταδικάζει κανέναν στην ντουλάπα.
«Ποιον ενοχλώ εγώ και ο σύντροφός μου; Που είμαστε μαζί, που υπάρχουμε.»
«Σε ποιον είπα σήμερα τι κάνω στο κρεβάτι μου; Δεν θα άντεχε κανείς να του πω τι κάνω στο κρεβάτι μου» (θεούλης!)
«Η ομοφοβία είναι μια κοινωνική κατασκευή. Έρχεται λόγω της πατριαρχίας και της ετεροκανονικότητας να καταπνίξει τους ανθρώπους που έχουν ομόφυλα ένστικτα».
Επίσης, είναι βαθιά φεμινιστής. Εξηγεί στακάτα τις διακρίσεις που καταδικάζουν τη σεξουαλικότητα των γυναικών στο σκοτάδι και γιατί είναι απαρχαιωμένες.
«Τι πα να πει είναι κακό να είσαι θηλυπρεπής; Είναι κάτι κατώτερο η θηλυκότητα; Αυτά είναι ανοησίες που μας έχει επιβάλλει η πατριαρχία».


Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.