Ένας άντρας χωρίς χέρια άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, αφού παρά την αναπηρία του, φροντίζει ακούραστα κάθε μέρα την άρρωστη μητέρα του.
Ο Chen Cifang, από την Κίνα, χρησιμοποιεί τα πόδια του για να ταΐσει στο στόμα τη μητέρα του Lu Dongyue που πρόσφατα έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο. Εκτός αυτού, ο 29χρονος άντρας προσέχει το φαγητό να μην είναι πολύ ζεστό ούτως ώστε να μην κάψει το στόμα της ηλικιωμένης μητέρας του.
Chen Cifang, 29, uses holds a spoon with his foot and feeds food into his mother's mouth
Επίσης, ο 29χρονος βοηθά την 68χρονη μητέρα του να βουρτσίζει τα δόντια της, να πλένει το πρόσωπό της και να φτιάχνει τα μαλλιά της.
Ο κ. Chen είπε στη MailOnline: “Δεν έχει σημασία τι κάνω γι’ αυτήν αυτή τη στιγμή, τίποτα δεν μπορεί να εκφράσει πόσα της χρωστάω και πόσο την αγαπώ.”
The man from China was born without arms, but he looks after his mother after she fell ill
Ο αφοσιωμένος γιος πρόσθεσε ότι αυτό που κάνει δεν είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά το καθήκον ενός γιου, αφού λέει ότι είναι η σειρά του να φροντίσει τη μητέρα του που πέρασε τόσα για να τον μεγαλώσει.
“Η μητέρα μου πέρασε πολλά για να με φέρει στη ζωή και τράβηξε άλλα τόσα για να με μεγαλώσει. Ωστόσο, ποτέ δεν σκέφτηκε να με εγκαταλείψει.”
Mr Chen puts toothpaste onto a toothbrush before helping his mother clean her teeth
Η μητέρα του κ. Chen έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο στις 9 Οκτωβρίου. Όταν τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, ο κ. Chen ήταν μαζί της στον θάλαμο 24 ώρες την ημέρα.
Μετά από την σχολαστική του φροντίδα, η μητέρα του ανέκτησε γρήγορα τις δυνάμεις της και πήγε στο σπίτι της δύο εβδομάδες αργότερα.
The man said: 'No matter what I do for her right now, it cannot express how much I love her'
Ο κ. Chen γεννήθηκε χωρίς χέρια, στο χωριό Xujiawan στην πόλη Enshi στην επαρχία Hubei της Κίνας.
Ο πατέρας του πέθανε από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο όταν εκείνος ήταν εννέα μηνών και η μητέρα του έπρεπε να μεγαλώσει μόνη της εκείνον και τον 11χρονο τότε αδελφό του.
Mr Chen said his mother had suffered a lot bringing him up and he would be forever grateful
“Για να με μεγαλώσει, η μητέρα μου υπέφερε πολλά.”
Ο κ. Chen θυμάται πως όταν ήταν μικρός, κανένα από τα τοπικά σχολεία δεν ήθελε να τον δεχθεί λόγω της αναπηρίας του. Η μητέρα του τον ενθάρρυνε να ξεκινήσει να γράφει με τα πόδια ενώ συνέχισε να ψάχνει για ένα σχολείο για ‘κείνον.
He also helps his mother brush her teeth, wash her face and tie her hair (pictured) daily
Όταν ήταν εννέα ετών, η μητέρα του τον πήρε σε ένα δημοτικό σχολείο και ζήτησε από τον διευθυντή να τον δεχθεί.  Ο κ. Chen απορρίφθηκε επτά φορές, αλλά η μητέρα του δεν εγκατέλειψε ποτέ την προσπάθειά της.
Την τελευταία φορά, η μητέρα του ήταν τόσο αποφασισμένη να πείσει το σχολείο γι’ αυτό ζήτησε από το γιο της να δείξει στους δασκάλους πως μπορεί να γράψει με τα πόδια.
Mr Chen took care of his mother 24 hours a day for two weeks when she was hospitalised
Αφότου έδειξε ότι μπορεί να γράψει χωρίς προβλήματα, το τελευταίο σχολείο συμφώνησε τελικά να τον δεχθεί.
Ο κ. Chen λέει ακόμη και σε ηλικία σχεδόν 70 ετών, η μητέρα του εξακολουθεί να ασχολείται με τη γεωργία για να στηρίξει την οικογένεια.
Σήμερα, ο 29χρονος ένα κατάστημα που πουλάει παραδοσιακά τρόφιμα.
 The man now runs a successful food store online and looks after his mother in his spare time
Ο αξιοθαύμαστος άντρας θέλει να στηρίξει τον εαυτό του και την οικογένειά του μέσω σκληρής δουλειά και δεν θεωρεί τον εαυτό του διαφορετικό από τους άλλους.
“Ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω. Αν και δεν έχω χέρια, έχω δύο πόδια και ένα υγιές σώμα όπως όλοι οι άλλοι.”
Για να φροντίσει τη μητέρα του, ο κ. Chen την πήρε μαζί του στην πόλη Sanguan όπου είναι και το κατάστημά του.
Σήμερα, ξοδεύει όλο τον ελεύθερο χρόνο του φροντίζοντάς τη μέχρι να αναρρώσει πλήρως από το εγκεφαλικό επεισόδιο.
“Οι γιατροί είπαν ότι θα χρειαστεί περίπου ένα χρόνο για να ανακάμψει η μητέρα μου. Η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να γίνει γρήγορα καλά.”
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.