«Μιλήστε αλβανικά παρακαλώ!” ζήτησαν οι Αλβανοί δημοσιογράφοι από τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος τους αγνόησε συνεχίζοντας να μιλάει στα ελληνικά μπροστά στις αλβανικές κάμερες, μεταδίδει το faxweb.al.
Βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα του Αργυρόκαστρου, όπου ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ είχε μεταβεί προκειμένου να επισκεφθεί τους Έλληνες που προσήχθησαν από τις αλβανικές αρχές, δημοσιογράφοι τον σταμάτησαν και απαίτησαν να μιλάει αλβανικά.
Ο ίδιος τους έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, αγνοώντας παντελώς τις υποδείξεις τους και συνεχίζοντας να μιλά μόνο ελληνικά.
Ο Βαγγέλης Ντούλες, δήλωσε ότι έχουν προσαχθεί 12 άτομα, που είναι αναγκσμένα να παραμείνουν στο αλβανικό αστυνομικό τμήμα για τουλάχιστον 10 ώρες. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ απαίτησε από τις αλβανικές αρχές την άμεση απελευθέρωσή τους.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βαγέλλης Ντούλες, κατά την παρουσία του στην κηδεία του μέλους της ελληνικής μειονότητας, Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις, έδωσε μια σύντομη δήλωση στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.
«Βρισκόμαστε σε μια κηδεία και συνεπώς αυτές οι στιγμές είναι ιερές. Οφείλουμε να μοιρασθούμε τον πόνο με την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Έχουμε την πεποίθηση ότι η αλήθεια θα φανεί στο τέλος. Η διαλεύκανση αυτού του γεγονότος είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε με βάση τα αλβανικά ΜΜΕ.
Στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κατσίφα βρίσκονται ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σπύρος Ξέρας και ο βουλευτής του κόμματος LSI, Βαγγέλης Τάβος.
Ο Τάβος επισκέφθηκε νωρίτερα το σπίτι του Κατσίφα συνοδευόμενος από την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, όπως αναφέρεται.
Δώδεκα οι ομογενείς που προσήχθησαν στο Α.Τ. Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αρχές
Δώδεκα είναι τελικά τα άτομα, τα οποία έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.
Τα άτομα αυτά, σημείωσε, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.
Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου μεριμνεί για την παροχή προξενικής συνδρομής.
Με βάση τις πληροφορίες πρόκειται για τους Χαλάλαμπο Καραθάνο- Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θωμά Στέφο, Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ ,Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχος Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολη.
Εντούτοις, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο ίδιος κι ακόμη 4 άτομα, είναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψη του από τις αλβανικές Αρχές.
Ταυτόχρονα, αλβανικά μέσα ενημέρωσης, μιλούν για πάνω από 20 άτομα μέχρι στιγμής τα οποία κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου. Μάλιστα, δίνουν και τα ονόματα ορισμένων εκ των προσαχθέντων. Πρόκειται για τους Ηλία Θάνο, Κωνσταντίνο Γκιζέλη, Πύρρο Παναγιώτη.

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.