Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον “βασιλιά της ποπ” Μάικλ Τζάκσον αρχίζει στο Παρίσι, πλησιάζοντας στη συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατό του, το 2009.

Μεταξύ των έργων τέχνης που θα παρουσιαστούν στην έκθεση για τον εκλιπόντα αστέρα της ποπ στο Παρίσι είναι ένα πορτρέτο του Μάικλ Τζάκσον ως βασιλιάς Φίλιππος ο Β΄ της Ισπανίας και μία εκτύπωση με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ.

Η εκδήλωση που έχει τίτλο “Michael Jackson: On the Wall”, και θα φιλοξενηθεί στο Γκραν Παλέ περιλαμβάνει μία σειρά πορτρέτων του Μάικλ Τζάκσον αλλά και έργα εμπνευσμένα από τον διάσημο καλλιτέχνη, μεταξύ αυτών, κολάζ, βίντεο και εγκαταστάσεις.

Η έκθεση παρουσιάστηκε πρώτα στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Νίκολας Κάλιναν, ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων, ελπίζει πως η έκθεση στη γαλλική πρωτεύουσα θα έχει την ίδια επιτυχία με εκείνη της Βρετανίας.

Όπως επισήμανε, 82.500 άνθρωποι επισκέφθηκαν την έκθεση εκεί, ανάμεσά τους διασημότητες όπως η Μαντόνα.

Το “Equestrian Portrait of King Philip II (Michael Jackson)” του ζωγράφου Κεχίντε Ουάιλι ήταν το τελευταίο επί παραγγελία πορτρέτο του τραγουδιστή πριν από τον θάνατό του και απεικονίζει τον Τζάκσον με βασιλική περιβολή, να φοράει πανοπλία και να ιππεύει ένα άλογο.

Ο Μάικλ Τζάκσον, ο “βασιλιάς της ποπ” έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών το 2009 έπειτα από υπερβολική χρήση φαρμάκων.

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.