Ο Erez Gaon γεννήθηκε με συγγενή μελανοκυτταρικό σπίλο, μία σπάνια ασθένεια κατά την οποία ο οργανισμός παράγει υπερβολική ποσότητα μελανίνης.
Μόλις γεννήθηκε, οι γιατροί ανησύχησαν τόσο πολύ για την αντίδραση της μητέρας του, της Ruthi, που τον τύλιξαν με κουβέρτες για να καλύψουν το σώμα του.
Όταν τελικά η Ruthi είδε το δέρμα του γιου της, συνειδητοποίησε ότι ήταν γεμάτο με ελιές και στην πλάτη του είχε μία μεγάλη κρεατοελιά.
Λόγωτης εμφάνισής του, το μικρό αγόρι, που τώρα είναι 8 ετών και πηγαίνει στην Τρίτη τάξη, έχει πλέον συνηθίσει τα επίμονα βλέμματα και τα κακοπροαίρετα σχόλια.
Πρόσφατα, ένα μικρό κορίτσι τον κοίταξε έξω, σε δημόσιο χώρο και άρχισε να γελάει εις βάρος του. Ακόμη και η μητέρα του κοριτσιού άρχισε να γελάει.
Έπειτα, την ίδια μέρα, η Ruthi ζήτησε από τον Erez να της ζωγραφίσει και εκείνης ελιές στο πρόσωπό της.
Όταν κοίταξε στο προφίλ της, στο Facebook, δε μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της.
8 χρόνια πριν, η Ruthi και ο σύζυγός της, ο Yoav, έφεραν στον κόσμο το τρίτο τους παιδί, όμως οι γιατροί παραξενεύτηκαν με την εμφάνισή του.
Τον τύλιξαν προκειμένου να καλύψουν το σώμα του, έτσι ώστε η Ruthi να μπορεί να δει μόνο το πρόσωπό του.
Μόλις οι δύο γονείς είδαν το σώμα του γιου τους, συνειδητοποίησαν πως ήταν γεμάτο με ελιές και στην πλάτη του είχε μία μεγάλη κρεατοελιά.
Πέρα από τη σκολίωση από την οποία πάσχει, ο Erez έχει και εσωτερικές κρεατοελιές στη σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο. Αυτό του δημιουργεί συχνά επιληπτικές κρίσεις.
Ύστερα από αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις και μία περίοδο ανάρρωσης, το αγόρι άρχισε να τα βρίσκει με τον εαυτό του.
Η Ruthi δεν έδινε καμία απολύτως σημασία στα συνεχή και επίμονα βλέμματα και τον έβγαζε με περηφάνια έξω, σε δημόσιους χώρους.
«Ήταν σημαντικό για μένα να δώσω μία απάντηση στα ερωτήματα του κόσμου και να αποδείξω στα άλλα παιδιά πως η ασθένεια αυτή δεν είναι μολυσματική», ανέφερε.
Σήμερα, ο Erez είναι ένα αγόρι γεμάτο ενέργεια, το οποίο πηγαίνει στην Τρίτη τάξη σε ένα ειδικό σχολείο. Μία φορά την εβδομάδα, η Ruthi τον πηγαίνει στο δημόσιο σχολείο προκειμένου να συναναστρέφεται κοινωνικά με τα άλλα παιδιά.
Ο Erez είναι πολύ κοινωνικός και του αρέσει να συναναστρέφεται με τους άλλους.
Ωστόσο, μολονότι ο Erez ξεκίνησε να αποδέχεται πιο πολύ τον εαυτό του, η οικογένεια έχασε αρκετούς φίλους.
Η Ruthi και ο Yoav συνειδητοποίησαν πως οι «φίλοι» τους ντρέπονταν να συναναστρέφονται μαζί τους.
Τώρα που ο Erez είναι 8 χρονών, συνειδητοποιεί πότε πέφτει θύμα μπούλιγκ.
Πρόσφατα, ένα μικρό κορίτσι τον κοίταξε και άρχισε να γελάει, μιλώντας γι’ αυτόν στη μητέρα της και σχολιάζοντάς τον με κακία.
Η μητέρα της άρχισε να γελάει κι εκείνη.
Η Ruthi οδήγησε τον Erez στο σπίτι και τον διαβεβαίωσε πως, ανεξάρτητα από τα σχόλια των άλλων, γι’ αυτήν θα είναι πάντα το όμορφό της το αγόρι.
Στη συνέχεια, ζήτησε από τον Erez να της ζωγραφίσει ελιές στο πρόσωπό της για να μοιάζει μαζί του. Ανέβασαν λίγες shelfie και στο Facebook.
Η Ruthie σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε πως οι δημοσιεύσεις της είχαν διαδοθεί σε όλη τη χώρα.
Άνθρωποι από όλο τον κόσμο άρχισαν να της στέλνουν προσωπικά μηνύματα για υποστήριξη.
Άτομα που δεν τα γνώριζε ξεκίνησαν να κοινοποιούν φωτογραφίες με ελιές ζωγραφισμένες στο πρόσωπό τους.
Η Ruthi και ο Yoav ελπίζουν ότι η ιστορία του Erez θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα το οποίο θα θυμίζει σε όλους μας να είμαστε ευγενικοί με τους άλλους, παρά τις διαφορές μας.
Ας κάνουμε ο καθένας ό,τι μπορεί προκειμένου να διαδώσουμε την ευγένεια ως απάντηση στην άγνοια.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.