Μια γυναίκα και ο πρώην σύντροφός της κρίθηκαν αθώοι για τη δολοφονία ενός μικρού παιδιού, το οποίο ήταν δεμένο σε ένα κρεβάτι «κλουβί» – αλλά είναι ένοχοι επειδή προκάλεσαν ή επέτρεψαν το θάνατό του.
Η 19χρονη Lauren Coyle και ο 20χρονος Reece Hitchcott, από το Λίβερπουλ, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο για το θάνατο της 19μηνών κόρης της Coyle, της μικρής Ellie-May Minshull Coyle.
Ellie-May Minshull Coyle was found dead in Preston, Lancashire, on March 23 last year
Η κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι το ζεύγος προκάλεσε ή επέτρεψε τον θάνατό της, αφού η μικρή κρατούνταν δεμένη χειροπόδαρα στο κρεβάτι της.
Η Ellie-May βρέθηκε νεκρή στο σπίτι του ζευγαριού στο Preston του Lancashire, στις 23 Μαρτίου του προηγούμενου έτους.
Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι το δωμάτιο του παιδιού μετατράπηκε σε κλουβί, αφού το ζευγάρι έδενε το κορίτσι με σύρματα στο κρεβάτι του.
Τα σεντόνια και τα κλινοσκεπάσματα ήταν τοποθετημένα πάνω στα κάγκελα κρεβατιού για να μην βλέπει το παιδί έξω από το κρεβάτι και δεν υπήρχαν φώτα στην κρεβατοκάμαρά της.
Η 19χρονη είπε στο δικαστήριο ότι η Ellie-May, η κόρη της από τον πρώην φίλο της John Minshull, ήταν ο «κόσμος» της.
Ο δικαστής, κος Dove, της απάντησε: “Αυτό που λέτε δεν επηρεάζει την ποινή σας.”
Ο πατέρας της Ellie-May, John Minshull, δήλωσε: “Η Ellie-May ήταν ένα υπέροχο μικρό κορίτσι, ήταν τόσο ξεχωριστή… Ήταν πάντα χαρούμενη και η καλύτερη κόρη που μπορούσε κανείς να ζητήσει.”
“Το γεγονός ότι δεν είναι πια μαζί μας ράγισε τις καρδιές μας επειδή την αγαπούσαμε και θα μας λείψει πολύ.”
“Πρόκειται για μια τραγική περίπτωση κατά την οποία ένα νεαρό και αθώο παιδί αντιμετωπίστηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο από εκείνους που θα έπρεπε να την είχαν προστατεύσει,” δήλωσε ο εισαγγελέας.
“Το μικρό κορίτσι φέρεται να ήταν μονίμως δεμένο σφιχτά στο κρεβάτι του.”
“Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την ευθύνη για το θάνατό της και κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον, αλλά σήμερα το δικαστήριο έκρινε τη μητέρα του παιδιού και τον σύντροφό της ένοχους για το θάνατο και την παραμέλησή του.”
Η επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας Zoe Russo δήλωσε: “Αυτή η υπόθεση ήταν η πιο τρομακτική που αντιμετωπίσαμε ποτέ.”
“Σπάει η καρδιά σου αν σκεφτείς τα βάσανα που υπέμεινε αυτό το κοριτσάκι από εκείνους τους ανθρώπους που θα έπρεπε να αγαπούν, να τη φροντίζουν και να την προστατεύουν.”
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.