– Βαθαίνει επικίνδυνα το ρήγμα στις σχέσεις ανάμεσα σε Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο

– Ο κύριος λόγος για την κρίση είναι η αναζωπύρωση της σύγκρουσης για τις Νέες Χώρες
– Η κορύφωση της “ιερής” διαμάχης των δύο Εκκλησιών επιβεβαιώθηκε έμπρακτα με την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης των αρχηγών τους στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου
Σκηνικό ρήξης ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα ήταν η αιτία να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντηση των δύο θρησκευτικών ηγετών την Παρασκευή (05.10.2018) στην Αθήνα.

Το ζήτημα που δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών είναι η αναζωπύρωση της σύγκρουσης για τις Νέες Χώρες, καθώς το Πατριαρχείο φέρεται να επιδιώκει αλλαγή του άρθρου 3 του ελληνικού Συντάγματος, ώστε να θέσει πλήρως τις Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας υπό τον έλεγχό του.

Το παρασκήνιο του “ιερού πολέμου” αποκαλύπτει η εφημερίδα «Real News», σύμφωνα με την οποία ο Αρχιεπίσκοπος έκλεισε την πόρτα στον Πατριάρχη, επειδή είναι πολύ χολωμένος με τη στάση του Φαναρίου όσον αφορά το θέμα του κληροδοτήματος Προμπονά.

Οι ούτως ή άλλως δύσκολες σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχαν δοκιμαστεί πρόσφατα λόγω της παρέμβασης Βαρθολομαίου κατά των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό που αξιοποιήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και προκάλεσε εκνευρισμό στην Ιερά Σύνοδο.

Βαρθολομαίος Vs Ιερώνυμος
Ο κ. Βαρθολομαίος βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα. Επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, ενώ επρόκειτο να συναντήσει τον κ. Ιερώνυμο στην Αθήνα την Παρασκευή (05.10.2018).

Εκκλησιαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται η Real News αναφέρουν ότι η στάση και τη μεθόδευση του Φαναρίου στην υπόθεση του κληροδοτήματος Προμπονά στα όρια της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς το διεκδικεί για λογαριασμό του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη νωρίτερα και του ζήτησε να μην πάει στη Μονή Πετράκη, του έκλεισε δηλαδή την πόρτα!

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.