Ξεψύχησε ο σκύλος που είχε γίνει διάσημος ως ο «Χάτσικο της Κρήτης» αφού κάθε μέρα εμφανιζόταν στην είσοδο του σούπερ μάρκετ όπου είχε χάσει το αφεντικό του.
Ο ιδιοκτήτης του σκύλου πέθανε 8 χρόνια πριν από ανακοπή στο σούπερ μάρκετ και ο σκύλος του πήγαινε σχεδόν καθημερινά εκεί περιμένοντας τον να φανεί ενώ όπως αναφέρουν οι γείτονες  αποχωρούσε από το σημείο αργά το βράδυ και γύριζε πίσω στο σπίτι που διέμενε ο ιδιοκτήτης του.
Η κατάσταση της υγείας του σκύλου επιβαρύνθηκε και γείτονες οι οποίοι τον φρόντιζαν όσο μπορούσαν, μάζεψαν ένα μικρό χρηματικό ποσό αφού η ευθανασία ήταν μονόδρομος.
«Δεν ήθελε να «παραδώσει» το πνεύμα του. Περίμενε το αφεντικό του να βγει από το κατάστημα. «Ψυχορραγούσε». Οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει», ανέφερε ο κ. Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος Πατελλών που ταυτόχρονα αναφέρθηκε στα παράσιτα, που όπως είπε είχαν τσακίσει το σκυλί, το οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει.
«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», σημείωσε ο κ. Γαρεφαλάκης, που ήταν ένας από τους πρώτους γείτονες οι οποίοι έμαθαν την συγκλονιστική ιστορία του σκυλιού αλλά και για το τραγικό συμβάν με το ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του τετράποδου.
Το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντοτε στραμμένο προς το σούπερ μάρκετ, επειδή περίμενε το αφεντικό του, που ωστόσο υπέστη ανακοπή μέσα στο σούπερ μάρκετ.
Τον άτυχο ηλικιωμένο έβγαλαν από την πίσω πόρτα του σούπερ μάρκετ και έτσι το σκυλί δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη στο αφεντικό του», συμπλήρωσε και κατέληξε αναφέροντας: «Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους».
Τέλος, ο κ. Γαρεφαλάκης ευχαριστεί όλους τους δημότες και τους εργαζόμενους στο σούπερ μάρκετ οι οποίοι φρόντιζαν το σκυλί όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι έκοβαν ταχύτητα στο εν λόγω σημείο, στο ύψος του Στρατολογικού Γραφείου αφού ήξεραν το σκυλί, το οποίο κινούνταν με δυσκολία όπως και τη διαδρομή την οποία ακολουθούσε κάθε μέρα. Εδώ και δύο μήνες, η θέση του είναι κενή.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.