ετρακόσμια μέτρα. Τόσα χρειάζονται προκειμένου να διασχίσεις περπατώντας το παραλιακό χωριό από τη μία άκρη στην άλλη. Δεν είναι μόνο η υπέροχη άγρια ομορφιά του με τους επιβλητικούς βράχους να στέκονται πάνω από τα λευκά σπίτια.Ούτε τα τυρκουάζ γλυκά νερά τα οποία είναι πάντα ήρεμα. Δεν είναι η απίστευτη ενέργειά του, οι υπέροχοι άνθρωποι και τα εκπληκτικά πιάτα που θα φας στα παραδοσιακά ταβερνάκια.

Είναι όλα αυτά μαζί και το γεγονός πως το συγκεκριμένο μικρό πανέμορφο χωριό δεν έχει δρόμο. Από την ξηρά ο μόνος τρόπος να το προσεγγίσεις είναι από το μονοπάτι που έχει μήκος τρία χιλιόμετρα. Οταν όμως έχεις βαλίτσες, αυτό είναι σχεδόν ανέφικτο.


Το παραλιακό χωριό Λουτρό βρίσκεται σε μια απόσταση 71 περίπου χλμ νοτίως των Χανίων στην επαρχία Σφακιών στο άκρο του ακρωτηρίου μουρι και ο μοναδικός τρόπος λοιπόν να το προσεγγίσεις είναι από τη θάλασσα. Το καραβάκι από τη Χώρα Σφακίων κάνει σχεδόν 20 λεπτά.Λέγεται πως ήταν το πλευρό της αρχαίας πόλης Φοίνικας και επιπλέον ήταν το λιμάνι της αρχαίας Ανώπολης, αργότερα έγινε το χειμερινό λιμάνι της πόλης των Σφακιών, εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο περιβάλλων κόλπος και το μικρό νησί στην είσοδο του δημιουργούν ένα φυσικό λιμάνι όπου τα πλοία μπορούν να είναι ασφαλή ακόμα και σε πολύ κακό καιρό.Με βάση τον επίσημο ιστότοπό του, το χωριό πήρε το όνομά του από τα λουτρά που βρέθηκαν εκεί, το νερό των οποίων ερχόταν από την Aνώπολη.

Στον εν λόγω τον καλά κρυμμένο μικρό παράδεισο δεν υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία. Ούτε πισίνες και μπαρ. Για βενζινάδικο ούτε λόγος, καθώς δεν υπάρχει ούτε δείγμα αυτοκινήτου.Εδώ επιβάλλεται να ξεκουραστείς, να κολυμπήσεις, να κοιμηθείς, να γίνεις ένα με τη φύση. Να κάνεις πεζοπορικές διαδρομές όπως αυτή στα ερείπια της αρχαίας Aράδενας με την βυζαντινή εκκλησία του αρχάγγελου Μιχαήλ, και στην Aνώπολη. Να δεις ανάμεσα στα παλιά κτίρια το κυβερνείο που χρησιμοποιήθηκε το 1821(κατά την επανάσταση).

Το μικρό γραφικό ψαρoχώρι, στη νοτιοδυτική Κρήτη, κρατά καλά προστατευμένες από τον μαζικό τουρισμό τις παράλιες του. Τα γλυκά νερά, τον τίμιο σταυρό, το περβολάκι, τα μάρμαρα.Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.