Ιδιαίτερα σκληρή γραμμή από τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών εν όψει της πρώτης πτήσης τσάρτερ με μετανάστες οι οποίοι γυρίζουν πίσω στην Ιταλία στο πλαίσιο της συμφωνίας του Δουβλίνου

“Αν κάποιος, στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες, σκέφτεται να κατεβάσει στην Ιταλία δεκάδες μετανάστες με πτήσεις τσάρτερ, να ξέρει πως δεν υπάρχει και δε θα υπάρχει διαθέσιμο αεροδρόμιο. Κλείνουμε τα αεροδρόμιακαι κλείνουμε και τα λιμάνια», είπε σήμερα το πρωί της Κυριακής, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.Ο Σαλβίνι αντέδρασε με τον συγκεκριμένο τρόπο στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη πρώτη πτήση επιστροφής μεταναστών από τη Γερμανία στην Ιταλία, οι οποίοι εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση με χώρα εισόδου την Ιταλία. Στην συγκεκριμένη πτήση θα βρίσκονται 40 μετανάστες που «απορρίφθηκαν» από τη Γερμανία, ενώ μέσα στον Οκτώβριο έχει προγραμματισθεί να επιστρέψει άλλη μια ομάδα μεταναστών. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι παρά τους λεονταρισμούς του Σαλβίνι, οι πτήσεις επιστροφής έχουν προγραμματισθεί μετά από συμφωνία Ιταλίας – Γερμανίας. Ωστόσο, με τις πρωινές του δηλώσεις, ο Σαλβίνι ανοίγει άλλο ένα μέτωπο για τη χώρα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με βάση την ιταλική Repubblica 40.000 μετανάστες με πρώτη χώρα εισόδου στην Ε.Ε. την Ιταλία, έχουν καταγραφεί στη Γερμανία και άλλες 15.000 στη Γαλλία.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.