Σήμερα είναι η Ημέρα του παππού και της γιαγιάς και η Google τους αφιερώνει το Doodle. Χρόνια πολλά σε όλους τους παπούδες και τις γιαγιάδες του κόσμου!
Ημέρα του παππού και της γιαγιάς σήμερα 1 Οκτωβρίου Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, δημοφιλής και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, καθώς και να υπογραμμίσει τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν.
Η φωτογραφία την οποία είχε αναρτήσει την πρωτοχρονιά του 2015 στο προφίλ του στο Facebook ο Ιταλός Giancarlo Mursciniano, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, και εξακολουθεί να συγκλονίζει! Στην εν λόγω φωτογραφία εμφανίζεται ο ίδιος να κρατά την 87χρονη γιαγιά του Antonia, που πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
1η Οκτωβρίου, Ημέρα του παππού και της γιαγιάς
Ο νεαρός Ιταλός σχολίαζε στη λεζάντα της φωτογραφίας: «Αυτό είναι η αγάπη. Μπορεί να μην ήταν η καλύτερη 31η Δεκεμβρίου της ζωής μου, αλλά αυτό είναι μέρος της καθημερινότητάς μου.
Κάποια εποχή με κρατούσες εσύ στα γόνατα και τώρα είναι η σειρά μου, μικρή μου γιαγιά, χωρίς ντροπή ή φόβο και θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τι ζωή πρέπει να την ζούμε και να δίνουμε μάχη γι’ αυτήν.» Το μήνυμα αυτό έκαν μέσα σε λίγη ώρα το γύρο του κόσμου, και ακόμα ραγίζει καρδιές.
Μιλώντας στην Corriere della Sera, ο Ιταλόςδήλωσε μεταξύ άλλων: «Μεγάλωσα στο σπίτι των παππούδων μου, είπε ο Giancarlo Mursciniano. Είχα ένα δωμάτιο στο σπίτι τους για να τους βοηθάω, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια αυτοί μου προσέφεραν περισσότερα».
Ο νεαρός σημείωσε πως η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του δείπνου της Πρωτοχρονιάς. Πήρε την γιαγιά του αγκαλιά αφού είχε σπάσει το πόδι της. και ήταν πολύ δύσκολο να περπατήσει.
Ημέρα του παππού και της γιαγιάς – To Doodle της Google
grandparentss day 2018 greece
loading...
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.