Την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας ως παράδειγμα προς αποφυγή και την απόφαση της Ιταλίας να κάνει τα πάντα προκειμένου να μην  γίνει Ελλάδα και θύμα των Βρυξελλών και των κερδοσκόπων, διακήρυξε σήμερα η Ρώμη δηλώνοντας αμετακίνητη στο ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού απέναντι στις Βρυξέλλες, που χθες απέρριψαν το σχέδιο.

Εκτός από τα γεγονότα αυτά καθαυτά, είναι τρομακτικό και επώδυνο για την Ελλάδα και τους Ελληνες το γεγονός πως χρησιμοποιείται ως παράδειγμα καταστροφής η χώρα και ακόμα πιο πολύ επώδυνο είναι το γεγονός πως εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται για την καταστροφή της (που θα συνεχιστεί χωρίς κανείς να μπορεί να αλλάξει την μοίρα της) ουδέποτε πλήρωσαν και ουδέποτε θα πληρώσουν το τίμημα των πράξεων τους.

Ύστερα μάλιστα και από την απόρριψη του τελεσιγράφου από τις Βρυξέλλες, που έδινε στη Ρώμη καιρό έως τοις 15 Οκτωβρίου έτσι ώστε να προβει σε «διορθωτικές κινήσεις» στον προϋπολογισμό, νέες δηλώσεις από τη Λέγκα κάνουν λόγο για επερχόμενη «παγκόσμια οικονομική καταστροφή», εάν επιμείνουν οι γραφειοκράτες στην απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού συσχετίζοντας την κατάσταση με την Ελλάδα:

Ο Μπόργκι χρησιμοποίησε την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας προκειμένου να προειδοποιήσει τις Βρυξέλλες με παγκόσμια οικονομικό «ολοκαύτωμα», αναφέροντας πως «Κάθε απόπειρα να κάνετε το ίδιο στην Ιταλία θα προκαλούσε παγκόσμια κρίση».

Ο Ιταλός βουλευτής τόνισε πως το  χάος που θα προκύψει θα είναι «χίλιες φορές χειρότερο»από εκείνο που συνέβη όταν «τα αφεντικά της Ευρώπης κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα το 2010 επιβάλλοντας το Μνημόνιο και τις δήθεν μεταρρυθμίσεις».

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο απείλησε πως «αυτή εδώ η Ευρώπη δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες που θα γίνουν ευρωεκλογές, σαν τον πολιτικό σεισμό που συνέβη στις εκλογές της 4ης Μάρτιου στην Ιταλία θα γίνει πολιτικός σεισμός στις ευρωεκλογές του Μαΐου».

«Οι προβλέψεις δεν γίνονται υποθετικά. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα», υπογράμμισε νωρίτερα από το Μιλάνο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.

Στο μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο Ματέο Σαλβίνι συνέχισε τον «πόλεμο λέξεων» με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τον για την «καταστροφή της Ευρώπης».

Την Παρασκευή ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βαλντις Ντομπρόβσκις απέστειλαν επιστολή στον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, με την οποία εξέφρασαν φόβους για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του σε αυστριακές εφημερίδες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει κίνδυνος μιας δεύτερης Ελλάδας για την Ευρώπη υπογράμμισε πως «αν έλεγα κάτι τέτοιο οι Ιταλοί θα αναστατώνονταν ξανά… Δεν συγκρίνω την Ελλάδα με την Ιταλία, συμπλήρωσε, πάρα τα υψηλή επίπεδα χρέους και το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα.

Ο «αλκοολοκός» Ζ.Κ.Γιούνκερ, όπως τον χαρακτήρισε ο Μ.Σαλβίνι εμμέσως πλην σσαφώς, δήλωσε πως «έγκειται στους Ιταλούς διαμορφωτές πολιτικής να βρουν κανόνες και μέτρα που θα επιτρέψουν στην Ιταλία να παραμείνει εντός των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων».

Πού ποντάρει η ιταλική κυβέρνηση;

Κυρίως σε τρεις άξονες:

-Στην τεράστια δημοφιλία της και την εκλογική της βάση. Η πρώτη ξεπερνά το 75% και η δεύτερη το 65% βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων του Μαρτίου. Είναι η κυβέρνηση με την μεγαλύτερη εκλογική βάση στην Ε.Ε.

– Στις ΗΠΑ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ δήλωσε στον Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Κόντι στο πρόσφατο ταξίδι του τελευταίου στην Ουάσιγκτον ότι «Οι ΗΠΑ θα σταθούν δίπλα στην Ιταλία για να σπάσουν τα δεσμά των γραφειοκρατών των Βρυξελλών»

-Στο ότι σε επτά μήνες έχει ευρωεκλογές: Αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τελειώσει. Δεν θα ρισκάρει τίποτα για να μην υποστεί τις συνέπειες μετά την αλλαγή εξουσίας.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.