Ο χωρισμός είναι από τα θέματα που πολλές φορές οι γυναίκες το αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσκολία. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν εύκολα να συνεχίσουν την ζωή τους όπως πρέπει.

Σίγουρα κάθε είδους χωρισμός μας επηρεάζει είτε γίνεται με καλό είτε με κακό τρόπο. Ο χρόνος είναι αυτός που στέκεται σύμμαχος σε αυτές τις περιπτώσεις και ο τρόπος που σκεφτόμαστε καθορίζει την εξέλιξή μας. Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε αποφασίσει και ξεκινήσει μία νέα σχέση μετά από χωρισμό;
Μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ή έχουμε αφήσει κατάλοιπα που βγαίνουνε σιγά σιγά στην φόρα σε λάθος άνθρωπο; Όταν ξεκινήσουμε μία νέα σχέση μετά από χωρισμό πρέπει να γνωρίζουμε από την αρχή πως ο λόγος που θα ξεκινήσουμε την νέα μας σχέση είναι και αυτός που θα καθορίσει την πορεία, δηλαδή τι μας ώθησε να κάνουμε μία νέα σχέση.

Ο λόγος που συνήθως θα πρέπει να μας οδηγήσει να κάνουμε μία νέα αρχή είναι η ανάγκη της συντροφικότητας και η απόφαση που έχουμε πάρει να αφήσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά αφού η ζωή συνεχίζεται! Τι συμβαίνει όμως όταν οι πραγματικοί λόγοι είναι τελείως διαφορετικοί; Απλά τα πράγματα μπερδεύονται με συνέπεια να μην μπορούμε να κρατήσουμε υγιή την καινούρια μας προσπάθεια με κάποιον άλλον άντρα. Μερικοί από τους λόγους που μπορεί να αποφασίσουμε να κάνουμε μία νέα σχέση μετά από χωρισμό κάποιες φορές δεν είναι απλά η ανάγκη μιας νέας αρχής με έναν άνθρωπο που επιλέξαμε με τα δικά μας κριτήρια. Ένας λόγος μπορεί να είναι η λεγόμενη «σανίδα σωτηρίας» την οποία χρειαζόμαστε για να ξεφύγουμε. Άλλος ένας λόγος μπορεί να είναι ότι πιστεύουμε πως εκδικούμαστε τον πρώην κάνοντας μία άλλη σχέση. Έτσι για να ξεκινήσουμε μία νέα σχέση μετά από χωρισμό και να αποδειχθεί πολύ καλή επιλογή, θα πρέπει πρώτα να έχουμε ξεκαθαρίσει μερικά θέματα με τον εαυτό μας.
Νέα σχέση μετά από χωρισμό – τι να αποφύγετε
1) Σανίδα σωτηρίας
Όταν δούμε έναν άλλον άντρα σαν σανίδα σωτηρίας για να ξεφύγει επιτέλους το μυαλό μας από την προηγούμενη σχέση μπορεί αντί για τα αποτελέσματα που ελπίζουμε, να μας γυρίσει «μπούμερανγκ». Με αυτές τις συνθήκες δεν κάνουμε μία νέα σχέση ουσιαστικά απλά ψάχνουμε τρόπους να συνειδητοποιήσουμε τον χωρισμό μας από τον προηγούμενο. Έτσι η σχέση μπορεί να είναι καινούρια αλλά κουβαλάει από την αρχή το βάρος της προηγούμενης. Ο άντρας που θα παίξει τον ρόλο της σανίδας στην προκειμένη περίπτωση δεν θα δεχθεί το απόλυτο των συναισθημάτων σας. Έτσι ούτε αυτός παίρνει την ευκαιρία που θα ήθελε κι εσείς δεν δίνετε μία ακόμη ευκαιρία στον εαυτό σας να ξεκινήσει μία νέα σχέση χωρίς περιορισμούς. Βλέποντας τον επόμενο σαν σανίδα σωτηρίας είναι πολύ πιθανό όταν θα έχετε ξεπεράσει τον προηγούμενο ολοκληρωτικά να μην έχετε ανάγκη πια την σανίδα σας!
2) Από εκδίκηση
Πολλές γυναίκες θεωρούν πως μπορούν να εκδικηθούν τον πρώην τους μετά τον χωρισμό κάνοντας μία νέα σχέση. Αυτό βέβαια δεν ευνοεί κανέναν από τους δυο που εμπλέκονται σε αυτήν την καινούρια ιστορία. Ο δε πρώην μπορεί να μην έχει καμία σχέση με όλο αυτό όπως θα θέλαμε να νομίζουμε. Αυτού του τύπου η εκδίκηση θα σταθεί εμπόδιο στην νέα αρχή που θα ήταν καλό έτσι κι αλλιώς να κάνετε. Αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις αφού μπορεί το νέο πρόσωπο που βρέθηκε μπροστά σας να αξίζει πολύ περισσότερο από όσο πιστεύατε. Οποιουδήποτε τύπου εκδίκηση μετά από χωρισμό βαραίνει στο τέλος περισσότερο αυτόν που εκδικείται. Φροντίστε να αφήσετε πίσω συναισθήματα που θα ορίσουν την καινούρια σας σχέση. Η εκδίκηση σημαίνει πως ακόμα γυρνάει μέσα στο μυαλό σας οπότε κάτι δεν έχει ξεκινήσει καλά.
3) Σύγκριση

Ακόμα ένα λάθος που μπορεί να κάνουμε σε μία νέα σχέση μετά από χωρισμό είναι να αρχίσουμε να πέφτουμε σε συγκρίσεις μεταξύ του πρώην και του νυν. Έτσι όμως δημιουργούμε έναν φαύλο κύκλο και δεν μπορούμε να απολαύσουμε την ευκαιρία για μια νέα αρχή. Οι συγκρίσεις ακόμα κι αυτές που επαινούν την καινούρια μας σχέση σημαίνει πως ουσιαστικά μέσα μας ψάχνουμε τρόπους να αποβάλλουμε τον πρώην. Δηλαδή ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει αν το μυαλό μας και η καρδιά μας τα έχουν αφήσει όλα πίσω.
Γιατί να κάνεις μία νέα σχέση
Δώστε στον εαυτό σας μία ευκαιρία να κάνει μια νέα σχέση μετά από χωρισμό και ταυτόχρονα να θυμάστε πως πρέπει να δώσετε χρόνο και χώρο στον καινούριο άντρα στην ζωή σας. Αν πάλι περνάτε την φάση που μία νέα σχέση σας φαίνεται κάτι μακρινό ή ακατόρθωτο αφήστε τα όλα στον χρόνο και θα δείτε τις διαφορές. Αυτό που πρέπει να αποφύγετε είναι να κλειστείτε στον εαυτό σας αφού μία νέα γνωριμία θα σας αλλάξει την διάθεση. Ο χωρισμός είναι μία κατάσταση που μας σπρώχνει να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά αφού πάντα γίνεται για κάποιον λόγο. Εμείς πρέπει να τον δούμε σαν μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα στην ζωή μας που μέχρι τώρα δεν μας έκαναν καλό. Στην αρχή πολλές γυναίκες δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να ξεχάσει! Αυτό όμως είναι μία αυτοκαταστροφική κατάσταση την οποία αν δεν την απομακρύνουμε θα μας γίνει τρόπος ζωής. Πρέπει να σταματήσουμε να μοιρολατρούμε και να ψάχνουμε το ποιος φταίει και ποιος ήταν λάθος.
Αυτό όμως που θα ήταν καλό να κάνουμε πριν οδηγηθούμε σε μία νέα σχέση μετά από χωρισμό είναι να τα βρούμε με τον εαυτό μας και να του δώσουμε χρόνο να περάσει στο παρελθόν την σχέση που αφήσατε πίσω. Περάστε με ξεκάθαρο μυαλό και ξεκάθαρα συναισθήματα στην νέα σας σχέση. Πολλές γυναίκες κατά καιρούς ξεσπούν τα σφάλματα του προηγούμενου άντρα στον επόμενο, ακριβώς γιατί τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο μέσα τους. Μην κάνετε αυτό το λάθος γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργήσετε προβλήματα στην νέα σας σχέση. Κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε είναι μοναδικός και πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξει την μοναδικότητά του. Πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας πως όταν μία ιστορία ανήκει πια στο παρελθόν, συμβαίνει γιατί μία καινούρια έρχεται να πάρει θέση στην ζωή μας. Μια νέα σχέση που θα έρθει πρέπει να την θεωρήσουμε μοναδική και να ξεκινάει πραγματικά από την αρχή. Αφήστε το παρελθόν σας εκεί που πρέπει να είναι, πίσω! Κοιτάξτε το παρόν και χαμογελάστε πονηρά στο μέλλον! Καλοδεχτείτε την νέα σχέση μετά από χωρισμό και απολαύστε την όπως της αξίζει.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.