Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kapsimalis Architects που βάση του έχει τη Σαντορίνη, καταφέρνει και αναδεικνύει το ηφαιστειακό τοπίο, με αρχιτεκτονικές προτάσεις που είτε εναρμονίζονται είτε αντιτίθενται σε αυτό.

Στην περίπτωση της συγκεκριμένης κατασκευής επιχείρησαν το εξής παράτολμο: τη δημιουργία μιας καλοκαιρινής κατοικίας μέσα σε μια ηφαιστειακή σπηλιά.
Η βασική ιδέα ήταν η εκμετάλλευση των άμορφων καμπυλών της σπηλιάς σε ένα γλυπτό ζωτικό χώρο και ο σχεδιασμός μιας εξωτερικής πλατφόρμας με πισίνα που κρέμεται στους ηφαιστειακούς βράχους.
Το εντυπωσιακό αυτό σπίτι στη περιοχή της Οίας, διαθέτει επιπλέον δύο υπνοδωμάτια, μια τραπεζαρία, ένα σαλόνι καθώς και ένα μεγάλο μπαλκόνι με θέα προς την Κρήτη.
Το κύριο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ανακατασκευή του σπηλαίου και για την υποστήριξη των ηφαιστειακών βράχων είναι το «gunite», ένα μείγμα τσιμέντου, άμμου και νερού που εφαρμόζεται μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα πίεσης, δημιουργώντας ένα πυκνό σκληρό στρώμα σκυροδέματος.
Οι ηφαιστειακές πέτρες και ο λευκός σοβάς χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων ενώ ανοιχτό μπεζ μάρμαρο και τσιμεντοκονία για τα δάπεδα.

Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.