- Τόσο ο καθηγητής όσο και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου οδηγήθηκαν στην φυλακή

– Η σύζυγος του ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου αφέθηκε ελεύθερη με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
– «Ήθελαν να με εκδικηθούν γιατί ήμουν αυστηρός», είπε ο καθηγητής αλλά δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι χρηματιζόταν από σπουδαστές του Ιδρύματος προκειμένου να τους περνάει στα μαθήματά του. Το δρόμο προς τις φυλακές πήρε και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου που κατηγορείται για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση, ενώ η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, μια φορά το μήνα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, ύψους 30.000 ευρώ.

Αρνήθηκε τα πάντα ο καθηγητής – Εκδικητικές οι καταγγελίες
Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή Σερρών, ο κατηγορούμενος καθηγητής αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται (δωροληψία και εκβίαση, σε βαθμό κακουργήματος) ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με το φροντιστήριο. Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος φέρεται να χαρακτήρισε «εκδικητικές» τις εις βάρος του καταγγελίες των σπουδαστών. «Όλα όσα μου προσάπτουν είναι για να με εκδικηθούν, επειδή ήμουν αυστηρός» φέρεται να απολογήθηκε.

Στην φυλακή και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου
Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Την ίδια τύχη είχε κι ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου με το οποίο ο καθηγητής φέρεται να συνεργαζόταν, ενώ αντίθετα, η σύζυγος του, συνιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η ίδια, μάλιστα, φέρεται να διέψευσε τα όσα ισχυρίστηκε ο συγκατηγορούμενός της καθηγητής για τις σχέσεις του τελευταίου με την επιχείρηση.

Σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε» σκόπιμα στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι πράγματι απευθύνονταν στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση, ξεκινούσαν από 250 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

click4more

Σέρρες: Η άγνωστη ζωή του καθηγητή που συνελήφθη – Φοιτήτριες μιλούν για…

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ανεξάρτητα από το εάν παρακολουθούσαν ή όχι τα φροντιστηριακά μαθήματα, αλλά και το βαθμό ετοιμότητάς τους, οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση στο επαγγελματικό του γραφείο.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών, ενώ ανάλογα με την πορεία της κύριας ανάκρισης δεν αποκλείεται στη συνέχεια να προκύψουν ποινικές ευθύνες και σε βάρος άλλων προσώπων.

Απάτη και με ΕΣΠΑ
Μέσα από την αστυνομική έρευνα αλλά και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση. Ο καθηγητής φέρεται να έκανε απάτες με τα… πάντα! Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο του σταθμού ο κατηγορούμενος καθηγητής εμπλέκεται και σε απάτη με ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον Alpha η συνομιλία που έχει καταγραφεί ανάμεσα στον καθηγητή… Φακελάκη και μια φοιτήτρια είναι αποκαλυπτική.

Η φοιτήτρια θέλει να κάνει μεταπτυχιακό, αλλά πρέπει πρώτα να ορκιστεί και να κάνει την πρακτική της. Ο καθηγητής διατηρούσε και λογιστικό γραφείο και έτσι είχε τη «λύση» για όλα.

Στον διάλογο που σύμφωνα με τον Alpha είναι πολύ πρόσφατος ακούγονται τα εξής αποκαλυπτικά:

Καθηγητής: Μπορούμε να αρχίσουμε πρακτική έστω κι εάν δεν την κάνεις.

Φοιτήτρια: Γίνεται αυτό;

Καθηγητής: Ναι στις Σέρρες, δίπλα μου. Θα κάνουμε μια πρόσληψη εικονική σε μένα και θα παίρνουμε τα λεφτά από το ΕΣΠΑ.

Φοιτήτρια: Ναι; Καλά, η μαμά μου θα λιποθυμήσει από τη χαρά της!

Καθηγητής: Έτσι θα το κάνουμε. Και το χιλιάρικο θα πάρεις από το ΕΣΠΑ και τα λεφτά της πρακτικής θα πάρουμε. Ε και θα σου μάθω και πέντε πράγματα…

Τσουνάμι οι καταγγελίες
Την ίδια ώρα οι καταγγελίες για την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του καθηγητή δεν έχουν τέλος. Τωρινές και παλαιότερες φοιτήτριες του καθηγητή που είχε το παρατσούκλι…. «Φακελάκης» αποκαλύπτουν τον τρόπο που τις προσέγγιζε.

«Πρώτη φορά που πάτησα στο μάθημα ήξερε το όνομά μου. Μέσα σε χιλιάδες φοιτητές. Κατευθείαν μου είπε “Μαρία κάνε ησυχία”. Μετά πλησίασε, χάδια στον ώμο και τα σχετικά. Όλα με υπονοούμενα» λέει η μία φοιτήτρια.

«Μέσα στο αμφιθέατρο είχε θράσος, δεν φοβόταν κανέναν, μπορεί να έφερνε σε αμηχανία πολλές φοιτήτριες» δήλωσε μια δεύτερη.

Άλλη μαθήτρια χρωστούσε εννέα μαθήματα. Αν και διάβαζε δεν κατάφερνε να τα περάσει. Έτσι αναγκάστηκε να πληρώσει 2.250 ευρώ. «Τα δούλεψα 1,5χρονο αυτά τα χρήματα» λέει η καταγγέλλουσα.

Όσοι φοιτητές είχαν μαθήματα με τον συγκεκριμένο καθηγητή λάμβαναν sms από συγκεκριμένο φροντιστήριο το οποίο τους ενημέρωνε ότι μπορούν να παρακολουθούν τα συγκεκριμένα μαθήματα έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν οι αρχές στη διάθεσή τους φαίνεται ξεκάθαρα ότι με κάποιες φοιτήτριες ο καθηγητής είχε μεγάλη οικειότητα.

Μια από αυτές μάλιστα φέρεται να του λέει ότι έβαλε καρδούλες στο γραπτό της ως κωδικοποιημένο μήνυμα για να πάρει καλό βαθμό… «Εάν γράψεις και λίγο, λίγο θα σπρώξουμε. Η μουτζούρα δίπλα από τις καρδούλες τι ήταν;» φέρεται να λέει ο καθηγητής.

Άλλες φοιτήτριες σύμφωνα με τις συνομιλίες ζητούσαν συγκεκριμένο βαθμό ενώ όπως ακούγεται στο βίντεο του Alpha, μια φοιτήτρια αποκαλεί τον καθηγητή «αγαπούλα μου», όταν της υπόσχεται ότι θα πάρει δέκα…

Καταγγελίες από το 1991
Σοκαριστική είναι και η λεπτομέρεια ότι οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του έγιναν το 1991 από τρεις σπουδάστριες που έκαναν την πρακτική τους.

Οι σπουδάστριες κατήγγειλαν ανάρμοστη συμπεριφορά. Παράλληλα σύμφωνα με τις καταγγελίες πρέτρεπε τις κοπέλες να βγαίνουν με «πλούσιους γέρους που θα τους εξασφάλιζαν μια άνετη ζωή»! Ο καθηγητής τότε είχε απαντήσει με εξώδικο και συνέχισε να εργάζεται στο ΤΕΙ που υπηρετούσε τότε…

Το 2014 σπουδαστές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη καταγγέλλοντας τις πρακτικές του. Ούτε τότε έγινε κάτι.

Το 2007 είχε γιουχαϊστεί σε τελετή ορκωμοσίας… Ούτε τότε ίδρωσε το αυτί κάποιου υπεύθυνου ενώ όπως όλα δείχνουν η δράση του καθηγητή ήταν κοινό μυστικό.

Το 2012 οι καταγγελίες δημοσιεύτηκαν και στο ίντερνετ. Ο καθηγητής δεν πτοήθηκε ούτε από αυτό.

Χρειάστηκαν σχεδόν τριάντα χρόνια από την πρώτη καταγγελία μέχρι η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Πηγή: www.newsit.gr
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.