Καταπέλτης” είναι σε ανακοίνωσή της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, σχετικά με τον ξυλοδαρμό και τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Παράλληλα εκφράζει τον αποτροπιασμό της, καθώς όπως σημειώνει υπάρχει επιχείρηση συγκάλυψης των όσων έγιναν και της άγριας επίθεσης που δέχτηκε ο 33χρονος.

Στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία σημειώνει πως η προσπάθεια στο όνομα της «αυτοάμυνας», επιχειρείται κυρίως από διάφορα φασιστοειδή, και αναφέρει πως η περίπτωση αυτή είναι χαρακτηριστική της αντίληψης που χαρακτηρίζει τις κρατικές πολιτικές για τους τοξικοεξαρτημένους, τους οροθετικούς, όλους αυτούς που το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα περιθωριοποιεί.

Παράλληλα αναφέρεται και στην διακομιδή του Ζακ Κωστόπουλου στο νοσοκομείο, που όπως λέει έγινε με χειροπέδες και ενώ είχε ήδη πεθάνει, κάτι που αποτελεί περιύβριση νεκρού.

Η ανακοίνωση κλείνει με την ΟΕΝΓΕ να ζητά πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και την τιμωρία των υπευθύνων.

Αναλυτικά τα όσα λέει ο ΟΕΝΓΕ:

Εδώ και αρκετές ημέρες, παρακολουθούμε με αποτροπιασμό την επιχείρηση συγκάλυψης των συνθηκών κάτω από τις οποίες έπεσε θύμα άγριας επίθεσης, τόσο από πολίτες, όσο και από αστυνομικούς, ο ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ Ζακ Κωστόπουλος, ο οποίος και κατέληξε πριν καν οδηγηθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια αθώωσης και ενθάρρυνσης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών στο όνομα δήθεν της «αυτοάμυνας», που προέρχεται κυρίως από διάφορα φασιστοειδή.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη, είναι απολύτως εμβληματική της αντίληψης που χαρακτηρίζει τις κρατικές πολιτικές για τους τοξικοεξαρτημένους, τους οροθετικούς, όλους αυτούς που το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα περιθωριοποιεί. Ακόμα χειρότερα, η απίστευτη βιαιότητα με την οποία συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί σε έναν άνθρωπο ημιθανή, ίσως ήδη νεκρό, όχι μόνο αποτελεί πράξη βαρβαρότητας αλλά αποκαλύπτει και τον προσανατολισμό της Αστυνομίας στην καταστολή. Δεν πρόκειται απλώς «για πρακτικές μεμονωμένων αστυνομικών» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να δικαιολογηθεί.

Αλήθεια, ποιο κράτος «δικαίου» ανέχεται τέτοια βαρβαρότητα;

H διακομιδή του νεκρού πλέον Ζακ Κωστόπουλου δεμένου με χειροπέδες στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», συνιστά χωρίς αμφιβολία περιύβριση νεκρού.

Ως Νοσοκομειακοί Γιατροί, αφιερωμένοι στην καθημερινή μάχη για τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας των ασθενών μας, απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία όλων των υπευθύνων.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.