Μια viral ανάρτηση στο Tumblr προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουμε αν μας προσεγγίσει ένας ασυνόδευτος σκύλος οδηγός.
Η Melissa Hope μοιράστηκε την ανάρτηση στο Twitter για να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα. Η ιστορία ξεκίνησε όταν η ιδιοκτήτρια του σκύλου υπέστη μια δυσάρεστη πτώση. Αν και δεν ήταν κάτι σοβαρό, ο σκύλος έσπευσε να καλέσει βοήθεια όπως είναι εκπαιδευμένος να κάνει.
Λέει η δημοσίευση:
«Αν σας πλησιάσει ένας ασυνόδευτος σκύλος οδηγός, σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια.
Σήμερα σκόνταψα. Έπεσα στο δρόμο με το κεφάλι. Ήταν απαίσιο, αλλά δεν χτύπησα σοβαρά. Ο σκύλος μου ωστόσο, είναι εκπαιδευμένος να καλέσει κάποιον ενήλικα σε περίπτωση κρίσης (επιληψίας) και νόμισε ότι είχα πάθει κρίση. Τον έχουμε εκπαιδεύσει να με φροντίζει, αλλά έμαθα ότι έχω επιληψία ένα χρόνο αφού τον πήραμε.
Πήγα να τον βρω αφού ξεσκόνισα το τζιν μου και τον βρήκα να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μιας γυναίκας που φαινόταν πολύ ενοχλημένη. Του έλεγε να φύγει. Οπότε αποφάσισα να δώσω αυτές τις συμβουλές:
Μην φοβάστε και μην ενοχλήστε, απλά ακολουθήστε το σκυλί! Αν επρόκειτο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα έκανα εμετό και θα πνιγόμουν, θα μπορούσα να είχα χτυπήσει το κεφάλι μου ή να μου είχε συμβεί κάτι κακό. Σκοπεύουμε να τον εκπαιδεύσουμε ώστε αν το πρώτο άτομο που βρει δεν θέλει να βοηθήσει, να προχωρήσει στον επόμενο. Αλλά σοβαρά, οποιοσδήποτε πρέπει να είναι σε θέση να καταλάβει ότι ένας σκύλος με ειδικό γιλέκο που δείχνει ότι είναι οδηγός, θέλει απλώς να τον ακολουθήσεις».

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.