Η κατανάλωση σοκολάτας 5 φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος στα υπέρβαρα άτομα
Οι υπέρβαροι άνθρωποι που τρώνε σοκολάτα πέντε φορές την εβδομάδα είναι οι λιγότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο
Αυτοί που είναι παχύσαρκοι και δεν τρώνε ποτέ σοκολάτα είναι και οι πιο ευαίσθητοι
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από την «κακή» χοληστερόλη
Έχει επίσης ενώσεις που μειώνουν την αρτηριακή πίεση, βελτιώνουν τη ροή του αίματος κι αποτρέπουν τη θρόμβωση.
Οι θετικές επιδράσεις της σοκολάτας στην υγεία, δεν παρατηρούνται σε φυσιολογικούς ή υπερβολικά αδύνατους ανθρώπους
Η κατανάλωση σοκολάτας πέντε φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο ενός υπέρβαρου ατόμου να υποστεί καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με νέες έρευνες.

Μεταξύ των υπέρβαρων, εκείνοι που απολαμβάνουν ένα κομματάκι σοκολάτας τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα, έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από τη στεφανιαία νόσο (CAD), όπως η καρδιακή προσβολή. Οι υπέρβαροι άνθρωποι που δεν τρώνε ποτέ σοκολάτα είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο να έχουν ένα συμβάν που σχετίζεται με τη στεφανιαία νόσο, προσθέτει η έρευνα.

Μια άλλη έρευνα έχει συνδέσει την ελάχιστα επεξεργασμένη μαύρη σοκολάτα με μια βελτιωμένη καρδιακή υγεία. Αυτό συμβαίνει χάρη στα αντιοξειδωτικά της που προστατεύουν από την «κακή» χοληστερόλη, ενισχύοντας τη ροή του αίματος, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνοντας τους θρόμβους.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι τα θετικά αποτελέσματα της σοκολάτας δεν εμφανίζονται σε όσους έχουν έναν υγιή ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) ή είναι πολύ αδύνατοι, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στον μικρό αντίκτυπό τους σε αυτά τα άτομα και ως εκ τούτου να ωφελούν μόνο τους υπέρβαρους ανθρώπους, οι οποίοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τη στεφανιαία νόσο.Η κατανάλωση σοκολάτας πέντε φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο ενός υπέρβαρου ατόμου να υποστεί έμφραγμα.

Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ

Η σοκολάτα θα μπορούσε να αποτρέψει τον διαβήτη, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε τον περασμένο Αύγουστο.

Μια ένωση στο κακάο, γνωστή ως μονομερής  επικατεχίνη, ενισχύει την έκκριση ινσουλίνης από συγκεκριμένα κύτταρα. Η ένωση αυτή μειώνει επίσης την παχυσαρκία και αυξάνει την ικανότητα των ζώων να αντιμετωπίζουν τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, προσθέτει η έρευνα.

Αν και η μελέτη διεξήχθη μόνο σε ζώα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν μεγάλες ποσότητες της ένωσης αυτής για να επωφεληθούν.

Ο συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Jeffery Tessem από το Πανεπιστήμιο Brigham Young, δήλωσε ότι «ίσως χρειαστεί να φάτε πολύ κακάο και πιθανώς δεν θα θέλετε να περιέχει πολύ ζάχαρη. «Είναι η ένωση που υπάρχει στο κακάο αυτή που θα σας επωφελήσει».

Πώς διεξήχθη η έρευνα

Οι ερευνητές από το VA Boston Healthcare System εξέτασαν 148.465 Αμερικανούς βετεράνους που συμμετείχαν στο Million Veteran Program, το οποίο παρακολουθεί την υγεία τους με την πάροδο του χρόνου.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν μέση ηλικία 64 ετών και ήταν κατά 90% άνδρες.

Κανένας τους δεν έπασχε από τη στεφανιαία νόσο CAD κατά την έναρξη της μελέτης. Η CAD είναι ουσιαστικά η συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες που τροφοδοτούν το αίμα προς την καρδιά, θέτοντας τους ανθρώπους στον κίνδυνο μιας καρδιακής προσβολής.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσο συχνά τρώνε 28 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή μαύρης σοκολάτα χωρίς «επιπλέον γεύσεις» όπως καρύδια ή καραμέλα. Παρακολουθήθηκαν για περίπου δυόμισι χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, περίπου 4.055 από αυτούς εμφάνισαν ένα περιστατικό σχετικό με τη στεφανιαία νόσο.

Πέντε μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα μπορεί να αποτρέψουν τις καρδιακές προσβολές.

Οι ενώσεις που περιέχει η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστές ως φλαβανόλες και μειώνουν την αρτηριακή πίεση, βελτιώνουν τη ροή του αίματος και καθιστούν τα αιμοπετάλια λιγότερο κολλώδη κι έτσι είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργηθούν θρόμβοι. Όλα αυτά συμβάλλουν σε μειωμένο κίνδυνο CAD.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στην επιστημονική συνάντηση της American Heart Association στο Anaheim της Καλιφόρνια.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.