Ένα ανεπανάληπτα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, κατασκεύασε ένα 15χρονο αγόρι με αυτισμό από την Ισλανδία χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τουβλάκια της Lego. Το μοντέλο έχει μήκος 8 μέτρα και πια μπορεί κάποιος να το θαυμάσει σε ένα μουσείο στο Τένεσι.
Ο Μπρίνιας Καρλ Μπίργκισον, που είναι σήμερα 15 ετών, ξόδεψε πάνω από 700 ώρες (11 μήνες) προκειμένου να δημιουργήσει το αριστούργημά του – χρησιμοποιώντας 56.000 τουβλάκια lego ώστε να το πετύχει. Το πλοίο είναι επιπλέον 8 μέτρα μήκος και 1,5 μέτρα ύψος.
Ο Μπρίνιας Καρλ Μπίργκισον χρησιμοποίησε τα πραγματικά σχέδια του ναυαγισμένου πλοίου προκειμένου να αποφασίσει πόσα τουβλάκια της Lego θα χρειαζόταν έτσι ώστε να φτάσει στην κατασκευή του.
Ο Μπρίγκισον δήλωσε πως προκειμένου να φτάσει στην κατασκευή του, χρειάστηκε να ταξιδέψει ανά την Ευρώπη. «Μου χρειάστηκαν πάνω από 11 μήνες για να φτιάξω τον Τιτανικό και πάνω από 120 σωληνάρια κόλλας. Το όλο εγχείρημα βοήθησε πολύ και εμένα γιατί εκπαίδευσα τον εαυτό μου».
Ο Brynjar θυμάται να παίζει με τα Legos για ατελείωτες ώρες από τότε που ήταν 5 ετών. “Μερικές φορές έχτιζα με τη χρήση οδηγιών και μερικές χρησιμοποιούσα τη δική μου φαντασία.” τόνισε.
“Όταν ταξίδεψα με τη μαμά μου στη Legoland στη Δανία και είδα για πρώτη φορά όλα τα εκπληκτικά μεγάλα μοντέλα γνωστών σπιτιών και αεροσκαφών, τοποθεσιών και πλοίων, τότε σκέφτηκα να φτιάξω κι εγώ το δικό μου μοντέλο Lego.”
Προκειμένου να τελειοποιήσει το έργο του στηρίχτηκε στη βοήθεια του παππού του Ogmundsson, που είναι μηχανικός.
Ο Ogmundsson κατασκεύασε το αρχικό σχέδιο του τιτανικού σε μέγεθος Lego και τον βοήθησε στο να υπολογίσει πόσα μικροσκοπικά τούβλα θα χρειαζόταν ώστε να δημιουργήσει το μοντέλο.
Επιπρόσθετα, η οικογένεια και οι φίλοι του τον βοήθησαν να αγοράσει τα τούβλα
Η μητέρα του, Bjarney Ludviksdottir, ανέφερε: “Όταν το παιδί σας έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον, ένα όνειρο, μία αποστολή ή έναν στόχο, πρέπει να κάνετε τα πάντα για να το βοηθήσετε να φτάσει εκεί που θέλει. Ακούστε το προσεκτικά και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να υποστηρίξετε το παιδί σας να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Ίσως να είναι η καλύτερη επένδυση που κάνατε ποτέ για το παιδί σας.”
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όταν η εταιρεία Lego έμαθε αναφορικά με το εγχείρημα του νεαρού του χορήγησε με έκπτωση ορισμένα από τα τουβλάκια τα οποία χρειαζόταν, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα τα εξασφάλισε από την οικογένεια και τους φίλους του.
«Καθώς τα τουβλάκια ανέβαιναν στο ύψος, η κατασκευή του έγινε πλέον μια εμμονή» συμπλήρωσε ενώ αναφορικά με τις συνεντεύξεις τις οποίες έχει παραχωρήσει ο ίδιος τα τελευταία 5 χρόνια ώστε να μιλήσει σχετικά με το έργο του, σημείωσε: «Στην αρχή μου ήταν τελείως αδύνατο να επικοινωνήσω. Τώρα στέκομαι μπροστά στα μικρόφωνα και δίνω συνεντεύξεις».

Όσον αφορά στο πώς έφτασε πλέον η κατασκευή να αποτελεί έκθεμα στο Μουσείο του Τιτανικού, η υπεύθυνη Μέρι Κέλογκ υπογράμμισε πως έμαθε για πρώτη φορά την ύπαρξη του ύστερα από τηλεφώνημα της μητέρας του Μπριγκισον: «Δεν υπάρχει χώρος για να το βάλουμε κάπου. Αν δεν βρούμε κάποιο σημείο αναγκαστικά θα καταστραφεί και είναι κρίμα» μου ανέφερε χαρακτηριστικά.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.