Ένας σεξουαλικός δράστης που κατηγορείται ότι βίασε έναν 13χρονο μαθητή και απελευθερώθηκε με εγγύηση, πιστεύεται ότι ίσως να ήταν πιο ασφαλής στη φυλακή.
Την Πέμπτη, το δικαστήριο του Σίδνεϊ απελευθέρωσε με εγγύηση τον 40χρονο Moud Ul Hasan Nuri για τη σεξουαλική του επίθεση σε αγόρι ηλικίας 13 ετών.
Τα στοιχεία του Nuri έχει ήδη αναρτηθεί ευρέως στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, με τους σχολιαστές του διαδικτύου να ζητούν οργισμένα την τιμωρία του.
Moud Ul Hasan Nuri, 40, leaves court to a barrage of abuse from angry citizens. 
Ο Nuri συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, λίγες μόνο ώρες αφότου βίασε τον έφηβο, τον οποίο φέρεται να γνώρισε μέσω της εφαρμογής διαδικτυακών γνωριμιών Grindr, στην μπροστινή αυλή του σπιτιού του στο Blacktown.
Αφού τέθηκε υπό κράτηση για μια νύχτα, ο Nuri απελευθερώθηκε με εγγύηση τη Δευτέρα.
Αλλά επανεμφανίστηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη το απόγευμα, αφότου η δίκη της υπόθεσής του αναβλήθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο.
Moud Ul Hasan Nuri makes a break from a waiting media pack outside court
Ο Nuri “κατέβασε” το προφίλ του στο Facebook αφού υπήρξαν πάρα πολλοί χρήστες που του έστελναν απειλητικά μηνύματα.
“Ας του καρφώσει κάποιος ένα μαχαίρι στο λαιμό,” έγραψε ένας χρήστης.
Moud Ul Hasan Nuri Facebook photo before he replaced it with a black square
“Θα ήθελα να μπορούσα να τον πυροβολήσω,” έγραψε ένας άλλος.
Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να μην παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.
“Η αστυνομία του Σίδνεϊ δεν εγκρίνει ούτε θα ανεχόταν οποιαδήποτε μορφή βίας. Σεβόμαστε το δικαίωμα ενός ατόμου να εκφράζει την άποψή του, αλλά η απειλή και η υποκίνηση της βίας αποτελεί έγκλημα,”δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Υπό αυστηρές συνθήκες εγγύησης, ο Nuri πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα του Riverstone τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ δεν του επιτρέπεται να πλησιάσει στα 500 μέτρα από το σπίτι του αγοριού και δεν πρέπει να προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με το θύμα ή άλλους μάρτυρες.
Ο Nuri έπρεπε να παραδώσει το διαβατήριο και το τηλέφωνό του, και πρέπει να ενημερώσει την αστυνομία εάν λάβει νέο αριθμό.
Moud Ul Hasan Nuri is facing threats of violence and abuse from online trolls
Την Πέμπτη, καθώς περνούσε από το τοπικό δικαστήριο του Penrith, ο Nuri έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που άρχισαν να τον λιντσάρουν.
“Είσαι ένας βρώμικος παιδεραστής,” φώναξε ένα άτομο στο Nuri.
“Είσαι σατανάς… παραδώσου,” φώναξε ένας άλλος.
Το δικαστήριο άκουσε ότι ο 40χρονος γνώρισε το 13χρονο μέσω της εφαρμογής Grindr και αντάλλαξε φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία πριν ο νεαρός διαγράψει την εφαρμογή και κόψει επαφή με τον Nuri.
Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο Nuri  στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του αγοριού, τον έσπρωξε και τον κακοποίησε σεξουαλικά στην μπροστινή αυλή του.
Ο Nuri σταμάτησε την επίθεσή του μόνο όταν η μητέρα του αγοριού έσπευσε να βοηθήσει το γιο της.
Παρά την σοβαρότητα της υπόθεσης, ο δικαστής του επέτρεψε να κυκλοφορεί ελεύθερος με εγγύηση.
Το θέμα αναμένεται να επανεμφανιστεί ενώπιον του τοπικού δικαστηρίου της Blacktown στις 13 Δεκεμβρίου.

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.