Με έναν πρωτότυπο τρόπο η ΜΚΟ, Handicap international, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για τους βομβαρδισμούς αμάχων στις εμπόλεμες περιοχές καλώντας τους κατοίκους του Παρισιού να πετάξουν… παπούτσια και όχι βόμβες!

Έτσι δημιούργησαν μια πυραμίδα από παπούτσια στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας με το σύνθημα «ρίξτε παπούτσια όχι βόμβες» και κάλεσε τον κόσμο να πάει να πετάξει τα παπούτσια του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βομβαρδισμό αμάχων στις εμπόλεμες ζώνης.

«Στις αστικές ζώνες, που είναι σήμερα θέατρο συγκρούσεων, οι άμαχοι αντιπροσωπεύουν το 92% των θυμάτων» επισημαίνει η Handicap international, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο και μάλιστα πήρε την πρωτοβουλία για την υποβολή επίσημου αιτήματος, με την ελπίδα ότι θα συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές ώστε να ασκήσει πιέσεις στα κράτη.

«Περίπου 12 χώρες εργάζονται για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής δήλωσης κατά των βομβαρδισμών στις αστικές περιοχές, την οποία θα στηρίζει και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Η Γαλλία απουσιάζει» κατήγγειλε η οργάνωση.

«Παρακολουθούμε όλα τα κράτη που δεν σέβονται το ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ξαβιέ ντι Κρες ντε Βιλνέβ, ο διευθυντής της οργάνωσης στη Γαλλία και ανέφερε ως παράδειγμα «τη Σομαλία, τη Συρία, την Υεμένη».

Η Handicap international ενεργοποιείται κυρίως στο Ιράκ, όπου συμμετέχει σε επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης, πρόληψης και της παροχής βοήθειας στα θύματα.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.