Όταν μέχρι και ο φακός δυσκολεύεται να αποτυπώσει την τόση ομορφιά

Όποιος έχει επισκεφτεί τα Μετέωρα κι έχει δει από κοντά το ηλιοβασίλεμα, είναι μία εμπειρία, που δεν πρόκειται να ξεχάσει. Και σίγουρα, θα θέλει να ζήσει ξανά και ξανά. Στα Μετέωρα, η φύση σε ρόλο γλύπτη έδωσε στους απόκρημνους κι επιβλητικούς βράχους, όπου στέκονται αγέρωχα πάνω σε αυτούς τα μοναστήρια, το σημερινό τους σχήμα. Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί, βάζοντας την τελευταία της πινελιά.
Και αυτή δεν είναι άλλη, από το ηλιοβασίλεμα τους και την τόση ομορφιά που κρύβει. Ένα σκηνικό απλά μαγευτικό, το οποίο καθηλώνει τους επισκέπτες. Εκεί, που ο ήλιος «ντυμένος» στα πιο όμορφα πορτοκαλί χρώματα που έχετε δει ποτέ, σκορπά τη μαγεία του στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και στα «κάστρα» της Ορθοδοξίας, δημιουργώντας μία μυστηριακή ατμόσφαιρα. Και είναι τόσο ανεπανάληπτο το σκηνικό, που απλώνεται μπροστά σας, που μέχρι και ο φακός αδυνατεί να το αποτυπώσει με ακρίβεια.
Τα Μετέωρα, σμιλεμένα ανάμεσα στην Πίνδο και τα Αντιχάσια, στη Θεσσαλία, έχουν ονομαστεί δεύτερο Άγιο Όρος. Από τα 24 μοναστήρια σήμερα λειτουργούν τα έξι. Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η ξεχωριστή ομορφιά τους προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που στέκονται και θαυμάζουν άλλοτε τα επιβλητικά δημιουργήματα της φύσης κι άλλοτε την ανθρώπινη παρουσία, που έχει πλέον αφομοιωθεί στο τοπίο.
Δείτε τις φωτογραφίες:

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.