Πόσο σοβαρά με βλέπει; Αναρωτιόμαστε πολλές φορές και ιδιαίτερα όταν εμείς βλέπουμε την συγκεκριμένη σχέση πολύ σοβαρά.

 Η αλήθεια είναι πως οι άντρες συνήθως χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο από εμάς για να αρχίσουν να βλέπουν μία σχέση τους πιο σοβαρά. Οι γυναίκες όμως έχουμε την τάση να αναρωτιόμαστε «πόσο σοβαρά με βλέπει» και κάποιες φορές μας δημιουργεί ανασφάλειες το συγκεκριμένο ερώτημα.
Μπορούμε όμως να τον ρωτήσουμε και να είμαστε σίγουρες πως η απάντησή του είναι αληθινή; Πολλές από εμάς θέλουμε μόνες μας να διαπιστώσουμε τι πραγματικά συμβαίνει αφού είναι δύσκολο να τον ρωτήσουμε κάτι τέτοιο ευθέως. Οι άντρες φαίνεται να πιέζονται ιδιαίτερα με τέτοιες ερωτήσεις οι οποίες παραπέμπουν σε γάμο ή γενικότερα σε επισημοποίηση.

Οι γυναίκες πάλι θέλουμε να γνωρίζουμε πόσο σοβαρά μας βλέπει αφού έτσι αισθανόμαστε μία σχετική ασφάλεια επενδύοντας στην σχέση μας. κάποιες κινήσεις όμως που κάνουν οι άντρες και μάλιστα ασυναίσθητα μπορούν να χτυπήσουν σε εμάς τις γυναίκες το «καμπανάκι». Μπορεί να υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις αλλά συνήθως οι άντρες όταν κάνουν κάποιες ή και όλες τις παρακάτω κινήσεις είναι πιο σίγουροι για την σχέση τους. Κι επειδή οι πράξεις είναι πιο δυνατές από τα λόγια θα δούμε παρακάτω πώς φέρονται οι άντρες συνήθως όταν βλέπουν μία σχέση τους πιο σοβαρά!
Πόσο σοβαρά με βλέπει – Σε συστήνει στην μητέρα του
Είναι πολύ γνωστή σε όλες μας η σχέση μητέρας και γιου! Η αλήθεια είναι πως οι άντρες δεν συνηθίζεται να γνωρίζουν οποιαδήποτε γυναίκα στην μητέρα τους και ίσως αυτό συμβαίνει γιατί φοβούνται την κριτική. Επίσης σε περίπτωση που και οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι και πιστεύουν πως η σχέση τους δεν έχει «δέσει» ακόμα, αποφεύγουν να προχωρήσουν σε συστάσεις. Ίσως πάλι μερικές φορές δεν θέλουν φανούν επιπόλαιοι σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά οπότε περιμένουν να σιγουρευτούν. Μπορεί στους φίλους να γνωρίζουν οποιαδήποτε κοπέλα και αν έχουν αφού κάτι τέτοιο κάθε φορά τονώνει τον ανδρισμό τους είτε την βλέπουν σοβαρά είτε όχι, αντίθετα στην μητέρα τους θα συστήσουν μόνο την κοπέλα που βλέπουν σοβαρά! Έτσι αν παρατήρησες πως άνετα σε σύστησε στην μητέρα του ή σου λέει πως επιθυμεί να το κάνει, τότε η απάντηση στο ερώτημα «πόσο σοβαρά με βλέπει» είναι «αρκετά, τουλάχιστον την δεδομένη στιγμή».
Συνήθως οι άντρες γνωρίζουν στην μητέρα τους τις γυναίκα για την οποία νιώθουν περήφανοι και φυσικά γι’ αυτούς είναι ένας τρόπος επισημοποίησης. Μην επαναπαύεστε όμως γιατί σε κάποιες περιπτώσεις δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι αλλά ο άντρας ουσιαστικά θεωρεί σημαντική την γνώμη της μητέρας! Μπορούμε για ακόμα μία φορά να πούμε πως οι άντρες είναι μεγάλα παιδιά και χρειάζονται την επιβράβευση.
Πόσο σοβαρά με βλέπει – Η λέξη «εμείς»
Μπορεί να μην έχετε δώσει και πολύ σημασία σε αυτήν την μικρή λεξούλα αλλά το «εμείς» το χρησιμοποιούν περισσότερο οι άντρες όταν νιώθουν ιδιαίτερο δέσιμο με την σχέση τους. Παρατηρήστε πόσο συχνά δεν λέει «εγώ» αλλά «εμείς»! Για παράδειγμα, εμείς σκεφτόμαστε, εμείς λέμε να κάνουμε, εμείς αποφασίσαμε και άλλες παρόμοιες εκφράσεις με τις οποίες φαίνεται να έχει καταργήσει το «εγώ» και πλέον θεωρεί πως είσαστε ένα. Είναι μία λεπτομέρεια που σπάνια μια γυναίκα την παρατηρεί και όμως γίνεται πολλές φορές ασυναίσθητα από τους άντρες και αυτό ακριβώς είναι που επιβεβαιώνει την κατάσταση.
Πόσο σοβαρά με βλέπει – Η στάση του στην συγκατοίκηση
Είναι γνωστό σε όλες μας πως την συγκατοίκηση την επιθυμούν περισσότερο οι γυναίκες από τους άντρες αφού έτσι θεωρούμε πως περνάμε στο επόμενο στάδιο και αυτό περιέχει μία δόση αλήθειας. Επειδή οι άντρες ακριβώς σε αυτό μπροστά δειλιάζουν δεν είναι συνήθως και πολύ θετικοί απέναντι σε μία τέτοια πρόταση. Οι άντρες όμως που επιθυμούν την συγκατοίκηση με την σύντροφό τους μπορούμε να πούμε πως κατά κάποιον τρόπο βλέπουν τα πράγματα πιο σοβαρά ή σε κάποιες περιπτώσεις θέλουν και οι ίδιοι να δοκιμάσουν τον εαυτό τους. Σίγουρα είναι ένα πολύ καλό βήμα και μία πρόταση για συγκατοίκηση κάνει τις γυναίκες να δούνε την σχέση του με άλλο μάτι προσφέροντας μία σχετική σιγουριά τουλάχιστον αρχικά. Η συγκατοίκηση δεν είναι κάτι που εύκολα αποφασίζει ένας άντρας οπότε μπορούμε να πούμε πως όταν μας το προτείνει μας βλέπει διαφορετικά. Για την εξέλιξη μιας συγκατοίκησης, βέβαια, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος! Όπως και να ‘χει όμως μία επισημοποίηση υπάρχει.

Πόσο σοβαρά με βλέπει – Κοινωνικές υποχρεώσεις
Ποια στάση κρατάει όταν πρόκειται να παρευρεθεί σε κάποιες κοινωνικές υποχρεώσεις; Αν είστε εσείς αυτή που θα προτείνει να τον συνοδέψετε μάλλον επιθυμεί να σας γνωρίσει ακόμα περισσότερο στον κύκλο του. Πώς είναι δυνατό να μην σας βλέπει σοβαρά; Πολλές φορές οι άντρες διστάζουν να γνωρίσουν οποιαδήποτε γυναίκα στον κύκλο τους αφού σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά τότε οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή. Όταν όμως επιμένει να γίνει η σχέση σας ευρύτερα γνωστή τότε αισθάνεται μία σιγουριά γι’ αυτό που δένει εσάς τους δυο και θέλει πολύ να καταλάβουν και οι υπόλοιποι το ίδιο. Είναι τελείως διαφορετικό να σας συστήσει απλά σε δυο φίλους του από το να παρουσιαστείτε επίσημα στον κύκλο του ως ζευγάρι. Κάπως έτσι λειτουργούμε και οι γυναίκες και μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαστε ακόμα πιο επιφυλακτικές με τους άντρες. Αυτό που συμβαίνει τις περισσότερες φορές στο μυαλό των αντρών είναι πως σε όσο περισσότερους ανθρώπους μας συστήνουν τόσο μεγαλώνει και το δέσιμο!
Γενικότερα, οι άντρες παρουσιάζουν κάποια κοινά στοιχεία με τα οποία μας δείχνουν πως μας βλέπουν σοβαρά και φυσικά δεν εννοούμε πως μία σχέση στην οποία συμβαίνουν όλα τα παραπάνω θα οδηγηθεί και σε γάμο! Απλά αντιλαμβανόμαστε πως περνάμε σε ένα άλλο στάδιο. Κάποιες φορές πάλι αναρωτιόμαστε «πόσο σοβαρά με βλέπει» γιατί τον βλέπουμε πολύ επιφυλακτικό. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν σημαίνει πως δεν μας βλέπει σοβαρά γι’ αυτό έχει αυτήν την στάση αλλά κάποιοι άντρες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και πριν πάρουν αποφάσεις που για αυτούς είναι αποφάσεις ζωής! Κάπως έτσι καταλήγουμε πως τελικά η συνεννόηση και τα αμοιβαία συναισθήματα είναι αυτά που θα καθορίσουν την σοβαρότητα μιας σχέσης. Οι γυναίκες όμως κάποιες φορές είμαστε πιο παρορμητικές σε τέτοια θέματα και δεν τα ζυγίζουμε καλά πριν προχωρήσουμε ενώ στους άντρες πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η επιφυλακτική τους στάση κάποιες φορές τους βγαίνει σε καλό! Έτσι αν αναρωτιέστε ακόμα «πόσο σοβαρά με βλέπει» απλά παρατηρήστε λίγο καλύτερα τις λεπτομέρειες.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.