Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν την Κυριακή στο Ιστορικό Μουσείο, και που κατηγορούνται πως βανδάλιζαν εικόνες στα μουσεία με… “θαυματουργό” λάδι.
Οι δύο γυναίκες χρησιμοποίησαν έναν απίστευτο ισχυρισμό για να εξηγήσουν τις πράξεις τους και την πρόκληση φθορών σε μουσεία το τελευταίο διάστημα.
«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», υποστήριξαν στους αστυνομικούς, με βάση τις πληροφορίες, οι δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή, με το… θαυματουργό λάδι στο χέρι. Η αστυνομία τις αναζητούσε για την πρόκληση φθορών σε εκθέματα στο Μουσείο Μπενάκη και στο Βυζαντινό Μουσείο.
Ο φύλακας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου αναγνώρισε τη μία από τις δύο, το πρωί της Κυριακής, από τις φωτογραφίες που είχε μοιράσει η αστυνομία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε τις Αρχές.
Την ώρα κατά την οποία έφτασαν οι αστυνομικοί, εκείνες ακουμπούσαν ένα από τα εκθέματα και κρατούσαν μπουκάλι με λάδι, ωστόσο δεν πρόλαβαν να το χρησιμοποιήσουν.
Οι δύο γυναίκες κρύβουν τα πρόσωπά τους καθώς φεύγουν από την Ασφάλεια (Φωτογραφία: intimenews)
Οι δύο γυναίκες ισχυρίζονται ότι έριχναν λάδι στις εικόνες επειδή είναι θαυματουργό (Φωτογραφία: intimenews)
Οι δύο γυναίκες οδηγούνται στον εισαγγελέα για να απολογηθούν (Φωτογραφία: intimenews)
«Το λάδι είναι θαυματουργό, το λέει και η Αγία Γραφή», δήλωσαν οι δυο γυναίκες (Φωτογραφία: intimenews)
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.