Είναι ιδιαίτερα σπάνιο ένας σκύλος να πεθάνει απότομα και χωρίς προειδοποιητικά σημάδια.
Το πιο πιθανό είναι ότι ο σκύλος σας θα σας δείξει ορισμένα σημάδια ή συμπτώματα τα οποία μάλλον υπονοούν ότι πλησιάζει στο τέλος της ζωής του.
Εάν ο σκύλος σας δεν είναι σε θέση να κάνει πράγματα που συνηθίζατε να κάνετε μαζί και με την οικογένειά σας, αν δεν αντιδρά όπως και στο παρελθόν, ή αν υπάρχει αβάσταχτος πόνος στη ζωή του από την υγεία του, τότε θα πρέπει να μιλήσετε με τον κτηνίατρο για το θέμα της ευθανασίας.
Επιπλέον, αν ο φίλος σας έχει μια ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί, ή αν τραυματίστηκε σοβαρά με πολύ λίγες δυνατότητες θεραπείας, τότε η ευθανασία μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή που έχετε.
Κάνοντας ευθανασία στον σκύλο σας, είναι σίγουρα μία από τις σκληρότερες αποφάσεις που οι άνθρωποι που αγαπούν τα κατοικίδια ζώα τους πρέπει να πάρουν.
Είναι αυτονόητο πως ένας κτηνίατρος είναι το μόνο εξειδικευμένο άτομο που μπορεί να σας πει αν υπάρχουν και άλλες επιλογές εκτός από την πιο θλιβερή.
Μια γυναίκα, ιδιοκτήτρια σκύλου, η Jessi Dietrich ανέφερε στο twitter της πως  ρώτησε τον κτηνίατρό της ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς του. 
To tweet της έγινε viral εντός μερικών μόλις ωρών (140,000 likes και 42,000 retweets) και συγκίνησε πολλούς χρήστες του διαδικτύου αφού αποκάλυψε τι θέλει ενας σκύλος λιγο πριν πεθάνει. 
Δείτε την σχετική ανάρτηση:
Shutterstock
«O κτηνίατρος ανέφερε ότι όταν πρέπει να κάνει ευθανασία σε ένα ζώο, το 90% των ιδιοκτητών δεν θέλουν να παραβρίσκονται στο δωμάτιο όταν του κάνει την ένεση, κι έτσι οι τελευταίες στιγμές του ζώου είναι να αναζητά συνήθως μανιωδώς το αφεντικό του και για να είμαι ειλικρινής, αυτό με διαλύει» σημείωσε η Jessi Dietrich στo twitter.
Οι κτηνίατροι καλούν τους ιδιοκτήτες να μην αφήνουν μόνα τους τα ζώα τις τελευταίες τους στιγμές. Τα κατοικίδιά τους επιθυμούν την παρουσία τους στην πιο δύσκολη στιγμή τους.
Σας ψάχνουν όταν τα αφήνετε πίσω…
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.