Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με τα νύχια, κυρίως στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, τα οποία “γυρίζουν προς τα μέσα” και μεγαλώνουν εισχωρώντας στο δέρμα.
Το γνωστό πρόβλημα με το νύχι που μπαίνει στο δέρμα, λοιπόν, βάλθηκαν να λύσουν οι Ιάπωνες και, όπως συμβαίνει συνήθως όταν καταπιάνονται με ένα θέμα, βρήκαν την λύση. Πολύ απλή και “προφανής”, θα πείτε μόλις την δείτε, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος.
Παρακάτω θα δείτε μια συσκευή, που ονομάζεται “Makizume Robo Ingrown Toenail Fixer”, και η οποία, σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, θα λύσει αυτό το πρόβλημα για σας μέσα σε 30 λεπτά!

Σε ένα βίντεο δημοσιεύτηκε από το Trend Shop, μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί αυτή η συσκευή. Αρχικά “γαντζώνει” τα δύο άκρα από το νύχι που μπαίνει στο δέρμα.
Στην συνέχεια, βιδώνοντας τον κεντρικό άξονα της συσκευής, τα άκρα ανασηκώνονται. Μετά, με την συσκευή επάνω στο νύχι, βάζετε το πόδι σας σε ζεστό νερό για περίπου 20 λεπτά. Το βγάζετε και ανασηκώνετε περισσότερο τις άκρες και το ξαναβάζετε στο νερό.
Μετά από λίγο, το νύχι έχει πάρει άλλη κλίση, με την οποία θα αρχίσει να μεγαλώνει κανονικά και όχι προς τα μέσα Δηλαδή δεν θα μπαίνει πια μέσα στο δέρμα. Δείτε το σχετικό βίντεο και θα καταλάβετε ακριβώς πώς λειτουργεί όλο αυτό:
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που προκαλούν την ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών.
Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε τους διαφορετικούς τρόπους που τα νύχια μπορεί να καμπυλώνονται και να γυρίζουν προς τα μέσα, προκαλώντας οίδημα και πόνο.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το να κόβετε τα νύχια σας πολύ κοντά, ή αν δεν τα κόβετε ίσια, σε συνδυασμό με την στάση του σώματός σας, την γενικότερη υγιεινή των ποδιών σας, αλλά και το είδος των παπουτσιών που φοράτε, όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στο αν θα έχετε πρόβλημα με κάποιο νύχι που μπαίνει στο δέρμα.

Μήπως τα νύχια σας μοιάζουν με… μπαγκέτες τυμπάνου;
Πρόκειται για μια πάθηση που λέγεται πληκτροδακτυλία, κατά την οποία τα άκρα διευρύνονται και τα νύχια θυμίζουν πλήκτρα τυμπάνου (είναι διογκωμένα στην άκρη τους). Oι αιτίες έχουν συχνά σχέση με τους πνεύμονες, το κυκλοφορικό (π.χ. καρδιακές ανεπάρκειες) ή το πεπτικό σύστημα (π.χ. έλκος), ενώ μπορεί να συνδέονται ακόμα και με σοβαρές πνευμονικές παθήσεις (π.χ. εμφύσημα ή καρκίνο του πνεύμονα). Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας για να σας καθοδηγήσει. Το αντίθετο της πληκτροδακτυλίας είναι η κοιλονυχία, πάθηση κατά την οποία το νύχι μοιάζει με κουτάλι, ενώ αν ρίξετε λίγο νερό πάνω του, οι σταγόνες μένουν εκεί.
Συνήθως οφείλεται σε σιδηροπενική αναιμία, που παρουσιάζεται κατά βάση σε παιδιά.
Καθρέφτης της υγείας μας 
Τα νύχια έχουν χαρακτηριστεί καθρέφτης της υγείας μας, αφού μπορούν να αποτελέσουν μέσο για τη διάγνωση ακόμα και σοβαρών νοσημάτων. Παθήσεις των νεφρών, της καρδιάς, του ήπατος κλπ., όπως νεφρική, καρδιακή ή ηπατική ανεπάρκεια, συχνά παρουσιάζουν συμπτώματα στην περιοχή των νυχιών. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, στην περίπτωση που παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα ή στην υφή του νυχιού, να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.