Μέτρησα κάπως τον έρωτα σε χρόνια, μα όσο τα ψηφία στη δική σου ηλικία θα μεταβάλλονται, να θυμάσαι πως ο δικός μου έρωτας θα μεγαλώνει επικίνδυνα. Ξέρεις, στην περίπτωσή μας η αγάπη μοιάζει με μια παλιά καφετέρια στο Μοναστηράκι, όσες καινούριες και να ανοίξουν στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλεις ακόμη να ξεφύγεις απ’ τους ήχους της πόλης.
Ίσως γιατί πια, σε εκείνο το μικρό και χτιστό μπλε παγκάκι, θα σε περιμένει η μητέρα των παιδιών σου, με δυο μικρογραφίες σας αγκαλιά και με την ιδιότητα του παππού στην τσέπη. Ίσως γιατί εκείνη η γυναίκα θα έχει το όνομά μου.
Όσο ο καιρός, λοιπόν, θα περνάει κι ο φόβος για το «γκρι» θα γίνεται όλο και πιο μεγάλος, έλα να με ρωτήσεις αν μου έχει περισσέψει λίγο χρώμα απ’ το όνειρά μου. Όταν πια δε θα μοιάζεις όπως τώρα και θα πρέπει να φωνάξω το όνομά σου δυο φορές για να μ’ ακούσεις, να ξέρεις πως θα απολαμβάνω να το προφέρω. Όταν θα νιώθεις πως αυτός ο κόσμος είναι πια πολύ μικρός για σένα, να έρθεις σε μένα, γιατί οι δικές μου διαστάσεις θα είναι πάντα στα μέτρα σου.
Σου δίνω το λόγο μου πως δε θα μοιάζουμε με κανένα άλλο ζευγάρι. Προβλήματα, συμβάσεις, τσακωμοί∙ δεν υπάρχει τίποτα απ’ αυτά όταν έχεις έναν έρωτα για μπλάνκο!
Σου υπόσχομαι πως θα κοροϊδεύουμε μαζί όλα εκείνα τα ηλικιωμένα ζευγάρια, που μοιάζουν τόσο με καΐκια ξεχασμένα, ενώ εμείς θα κάνουμε μαθήματα κωπηλασίας, ακόμη κι αν αντί για κουπί κρατάς πλέον το μπαστούνι σου. Εγώ θα εξακολουθώ να σου φωνάζω να με πας κάπου μακριά!
Σου υπόσχομαι πως όταν όλοι οι άλλοι θα παίζουν σκάκι, εγώ θα σε αφήνω πάντα να κερδίζεις στο τάβλι, γιατί θα ξέρω πως χωρίς τα γυαλιά σου θα κουνάς τα δικά μου πούλια, κι ας μη σου το πω πότε! Σου υπόσχομαι πως όταν θα πηγαίνεις με τους φίλους σου στα καφενεία για μπιρίμπα και στοίχημα, εγώ θα σε περιμένω στο σπίτι με Χατζηφραγκέτα στα ηχεία και καλαμάκι στον ελληνικό. Θα ξυπνάω κάθε μέρα για να σε βλέπω και θα σκέφτομαι πως κάποτε το έκανα κρυφά. Θα βλέπω στα παιδιά μας τα όνειρά μας κι έτσι θα γεμίζω ντεπόζιτα δύναμης. Θα βλέπω στα εγγόνια μας εμάς και θα ξέρω πως ο έρωτάς μας θα βρει κάποτε τη συνέχειά του.
Όσο και να φοβάμαι το χρόνο, στα δικά σου μάτια θα είμαι πάντα το ατρόμητο μαγκάκι που ερωτεύτηκες. Όσο κι αν το σώμα μου γεράσει, θα κρατάει πάντα κουράγιο για να σε σφίγγει σε κάθε αγκαλιά κι όσο και αν τα μάτια μου μικρύνουν απ’ τις ρυτίδες, θα καταφέρνω να τα κρατάω πάντα ανοιχτά όταν θα είσαι δίπλα μου.
Α, θέλω να σου υποσχεθώ και κάτι τελευταίο, επειδή κανένας απ’ τους δυο μας δε θα θυμάται ημερομηνίες κι επετείους θα γιορτάζουμε κάθε μέρα, μέχρι ο γιατρός να μας πει πως θα αρχίσουμε να το ξεχνάμε κι αυτό. Μέχρι τότε εγώ θα συνεχίζω να σ’ αγαπώ!
Υ.Γ. Αν τελικά ο έρωτας είναι σαν ένα παλιό γλυκό κρασί, τι λες; Θέλεις να μεθύσουμε παρέα;
Συντάκτης: Φιλοθέη Τζαλαζίδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.