Εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση και το τραγικό τέλος που είχε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθη ο άνδρας που είχε προσαχθεί νωρίτερα – Είναι 55 ετών και ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στην περιοχή – Πρόκειται για τον δεύτερο άνδρα -πέραν του κοσμηματοπώλη- ο οποίος φαίνεται καθαρά στα βίντεο να ξυλοκοπεί τον άτυχο 33χρονο – Ομολόγησε και την Τρίτη οδηγείται στον Εισαγγελέα – Πώς δικαιολόγησε την πράξη του

Συνελήφθη τελικά ο 55χρονος ο οποίος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Αθηνών ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό που υπέστη ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Αθήνα, την Παρασκευή, 21.09.2018.

Ο 55χρονος αναγνωρίστηκε από το βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά με κλωτσιές τον 33χρονο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, καθώς και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών.


Πρόκειται για ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου στην περιοχή, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του. Ισχυρίστηκε ότι το έκανε γα να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν από έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Σε βάρος του 55χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και την Τρίτη, 25.09.2018, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ζακ Κωστόπουλος: Τι δήλωσαν οι ιατροδικαστές

Ζακ Κωστόπουλος

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το απόγευμα της Δευτέρας, 24.09.2018, ανακοινώθηκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής. Ένα πόρισμα που περίμεναν όλοι με κομμένη την ανάσα, προκειμένου να ρίξει «φως» στις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος.

Το «φως» αυτό, εντούτοις δεν ήρθε. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Οι ιατροδικαστές ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια πώς επήλθε ο θάνατος του 33χρονου. Στο σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου είναι ότι τουλάχιστον μακροσκοπικά, δεν έφερε κακώσεις που να μπορούν από μόνες τους να προκαλέσουν τον θάνατό του.

Συνεπώς, αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, ούτως ώστε να πέσει φως στην αιτία θανάτου του.

Ο ιατροδικαστής κ. Τσαντίρης που είναι τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, δήλωσε στο newsit.gr ότι δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

«Το συμπέρασμα της νεκροψίας – νεκροτομής στο οποίο συμφωνούμε και οι δυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν το θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σ’ αυτή τη φάση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά από τη νεκροτομή που έγινε που να δικαιολογούν τον θάνατο», είπε ο ιατροδικαστής κ. Καλογριάς.

Και συμπλήρωσε: «Είχε διάσπαρτες, εκδορές, εκχυμώσεις ο άνθρωπος αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές κακώσεις μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, κ. Τσαντίρης, σημείωσε επιπλέον πως δε μπόρεσαν να βρουν μια σπλαχνική κάκωση που θα ήταν ασύμβατη με την ζωή, και γι’ αυτό καταλήξαμε στην απροσδιόριστη αιτία του θανάτου εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων που περιλαμβάνουν τοξικολογική διερεύνηση και ιστολογική. Υπάρχουν τα εργαστηριακά ευρήματα που θα μας δώσουν στην συνέχεια, τις απαντήσεις». Ο κ. Τσαντίρης ανέφερε ακόμα πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 μέρες ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων.


Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.