Το δέρμα μας αλλάζει από εποχή σε εποχή, Μπορεί να γίνει ξηρό ή λιπαρό. Μερικές φορές μπορεί ακόμα και να αλλάξει χρώμα .

Είμαστε όλοι εξοικοιωμένοι  με τα αντηλιακά και τα ηλιακά εγκαύματα ,αλλά γνωρίζατε ότι οι φακίδες προκαλούνται και από τον ήλιο;
Στο πρόσωπό σας, οι φακίδες βγαίνουν όταν βγαίνει ο ήλιος , επίσης, επειδή οι υπεριώδεις ακτίνες προκαλούν τις χρωστικές σας να σκουρύνουν. Έτσι, εάν αναπτύξετε φακίδες, μην ξεχάσετε να βάλετε αρκετό αντηλιακό.
Ενώ μπορεί  να αποτελούν σύμβολο καλύτερου καιρού, δεν είναι πάντα το αγαπημένο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που τις έχουν, ειδικά στα μικρά παιδιά. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν να τις αγαπούν καθώς γερνούν και συνειδητοποιούν ότι οι φακίδες τους καθιστούν μοναδικούς.
Οι φακίδες συνήθως δεν πρέπει να μας ανησυχούν. Είναι εξαιρετικά συνηθισμένες, παρατηρούνται κυρίως σε άτομα με ανοιχτό δέρμα. Αλλά σχεδόν ο καθένας μπορεί να τις αποκτήσει , ανάλογα με τη γενετική.
Στην πραγματικότητα, οι φακίδες είναι τόσο συνηθισμένες που πιθανότατα δεν το έχετε ποτέ σκεφτεί πολύ γι ‘αυτές ,  ακόμα κι αν  έχετε. Φαίνεται πως οι φακίδες λένε πολλά για εσάς και την υγεία σας.

Τι είναι οι φακίδες ;

Laura Caseley for LittleThings
Όλοι γνωρίζουμε μια φακίδα  όταν τη βλέπουμε, αλλά γιατί υπάρχουν;
Σύμφωνα με το DermNet NZ, οι φακίδες είναι «μικρά, επίπεδα, καφέ σημάδια που εμφανίζονται στο πρόσωπο και σε άλλες εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές».
Οι ακτίνες UV στον ήλιο επιταχύνουν τη διαδικασία συσσώρευσης χρωστικών ουσιών. Αυτός είναι ο λόγος που οι φακίδες εμφανίζονται σε περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο

1. Μπορεί να είναι ένδειξη γήρανσης

Laura Caseley for LittleThings
Ως επί το πλείστον, οι φακίδες είναι μικρές κηλίδες. Ωστόσο, μερικές μπορεί να είναι μεγαλύτερες, και ο τεχνικός όρος για αυτές είναι  lentigines. Το DermNet NZ εξηγεί ότι αυτές συνήθως σχηματίζονται κατά τη μέση ηλικία, σε περιοχές που υπόκεινται σε παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Αυτά δεν είναι αναγκαστικά ένα σημάδι καρκινικών κυττάρων, αλλά είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν τείνετε να έχετε μεγαλύτερες φακίδες – και σιγουρευτείτε ότι λαμβάνετε συχνά εξετάσεις δέρματος.

2.Πιθανόν να έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα και μάτια

Laura Caseley for LittleThings
Οι φακίδες μπορεί να εμφανιστούν σε οποιονδήποτε, αλλά τείνουν να είναι πιο συχνές σε άτομα με απαλές επιδερμίδες:ανοιχτόχρωμα μαλλιά, δέρμα και μάτια. Οι άνθρωποι με κόκκινα μαλλιά έχουν επίσης ισχυρή γενετική προδιάθεση για τις φακίδες.

3. Δεν γεννηθήκατε με αυτές

Laura Caseley for LittleThings
Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το δέρμα στα βρέφη δεν έχει ποτέ φακίδες; Αυτό συμβαίνει γιατί κανείς δεν γεννήθηκε μαζί τους. Ο Τζόις Τενγκ, επικεφαλής της παιδιατρικής δερματολογίας στο Νοσοκομείο Παιδιών του Στάνφορντ, λέει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι φακίδες προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο στους ανθρώπους που έχουν προδιάθεση. Δεδομένου ότι τα μωρά δεν είναι συνήθως έξω στον ήλιο, δεν αναπτύσσουν  φακίδες. Δεν γεννιούνται ποτέ μαζί τους, επειδή σίγουρα δεν σε πιάνει ο ήλιος μέσα στη μήτρα.

4. Ένας τύπος φακίδων είναι εποχιακός

Laura Caseley for LittleThings
Υπάρχουν δύο βασικά είδη φακίδων και, σύμφωνα με το MedicineNet, ο πρώτος και πιο συνηθισμένος τύπος ονομάζεται ephelides. Αυτά τα σημεία είναι περίπου στο μέγεθος του κεφαλιού ενός καρφιού. Είναι συνήθως καφετί χρώματος. Αυτές οι μικρές φακίδες είναι εποχιακές – και έρχονται και φεύγουν με τον ήλιο

5. Ο δεύτερος τύπος φακίδων είναι τα ηπατικά σημάδια

Laura Caseley for LittleThings
Ο άλλος κοινός τύπος φακίδας  ονομάζεται συνήθως ηπατικά σημάδια. Σε αντίθεση με το άλλο είδος, αυτά δεν ξεθωριάζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τείνουν να είναι λίγο μεγαλύτερα. Το MedicineNet εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένα σημάδι παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο.

6. Σας κάνουν πιο ανθεκτικούς στον ήλιο

Laura Caseley for LittleThings
Οι φακίδες είναι στην πραγματικότητα μερικές από τις καλύτερες φυσικές άμυνες σας ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Φυσικά, είναι καλή ιδέα να φοράτε αντηλιακό όλη την ώρα ούτως ή άλλως. Η χρωστική ουσία στις επιρρεπείς στις φακίδες  περιοχές γίνεται πιο σκούρα και επομένως πιο προστατευτική από την υπεριώδη ακτινοβολία.

7. Προκαλούνται από κυρίαρχα γονίδια

Laura Caseley for LittleThings
Αν έχετε φακίδες, η μητέρα και ο μπαμπάς σας πιθανώς να έχουν – ή να τις είχαν σε κάποιο χρονικό σημείο. Το γονίδιο που προκαλεί τις φακίδες κυριαρχεί, σύμφωνα με το Blinn College. Αυτό σημαίνει ότι εσείς και η οικογένειά σας μπορείτε να απολαύσετε τις φακίδες σας μαζί. Φροντίστε να μοιραστείτε αυτήν την ιστορία με τους φίλους σας με φακίδες!
επιμέλεια : ΦΩΤΕΙΝΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.