Το τελευταίο σημείωμα της 21χρονης Δήμητρας Λέτσιου, η οποία κρεμάστηκε και αυτοκτόνησε στα κρατητήρια του ΑΤ Πεντέλης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και συγκλονίζει, όσο και οι δηλώσεις της μητέρας της.
Η 60χρονη μητέρα της, Χαραλαμπία Λέτσιου, τόνισε ότι η κόρη της δεν είχε λόγο να βάλει τέλος στην ζωή της ενώ το περασμένο βραδύ μιλούσαν στο τηλέφωνο και τις περιέγραφε τα όνειρα της.
Όπως καταγγέλλει η μητέρα, η 21χρονη κοπέλα αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα υγείας, που δεν έπρεπε οι αστυνομικοί να αγνοήσουν, ενώ της είναι αδιανόητο το πώς της επέτρεψαν να μπει στο κελί με παπούτσια τα οποία είχαν κορδόνια.
«Με πήραν τηλέφωνο την Δευτέρα και μου ανακοίνωσαν τον θάνατο του παιδιού μου. «Η κόρη σας αυτοκτόνησε», μου είπαν, «κρεμάστηκε με κορδόνι». Τα ‘χασα, δεν το πίστευα, έπεσα από τα σύννεφα, μου έδωσαν ένα άλλο τηλέφωνο να πάρω ώστε να διευθετηθούν κάποια πράγματα. Δεν θυμάμαι τίποτα, έπαθα σοκ, δεν ξέρω τι έχει γίνει και δεν πιστεύω κανένα. Το βράδυ της Κυριακής, είχα μιλήσει μαζί της και ήταν σε καλή διάθεση, χρειαζόταν θεραπεία και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο, αναρωτιέμαι ποιος ανεύθυνος άφησε το παιδί να κρατηθεί στο κελί με τα κορδόνια του παπουτσιού του. Μου έλεγε πως όλα πάνε καλά και όταν θα βγει από την φυλακή θα ξαναφτιάχναμε τις ζωές μας…» δηλώνει η απαρηγόρητη 60χρονη μάνα.
Η Δήμητρα μεγάλωσε με την μητέρα της και την περιουσία τους διαχειριζόταν ένας άλλος άνθρωπος που άφησε ως διαχειριστή ο εκλιπών πατέρας της.
«Το κοριτσάκι μου είναι ορφανό από πατέρα γιατί εκείνος έφυγε νωρίς από την παλιοαρρώστια και της στοίχισε πολύ. Ήταν η μοναδική κληρονόμος μέσα σε μια καλή περιουσία που άφησε ο σύζυγός μου. Όμως έβαλε να την διαχειριστεί ένας ξένος, που εμπιστευόταν έως τότε καθώς θεώρησε ότι θα ήταν καλύτερα για την κόρη μας αλλά και για μένα που δεν γνωρίζαμε από αυτά. Το παιδί μου το σκότωσαν όλοι μαζί, πρώτα το έμπλεξαν και μετά λίγο-λίγο της έτρωγαν την περιουσία και την ζωή. Δεν μπορώ να το πιστέψω, ήταν ότι πολυτιμότερο είχα. Μια μέρα πριν μου πουν ότι αυτοκτόνησε, μιλούσαμε στο τηλέφωνο και μου έλεγε πως θα έρθει σε μένα πίσω, στην μάνα του» δήλωσε και έκλεισε το τηλέφωνο με πολύ πόνο.
Η 21χρονη Δήμητρα-Μαρία Λέτσιου αφότου τελείωσε το σχολείο έφυγε από την Ηλεία και έμπλεξε με διάφορους περιθωριακούς τύπους που μόνο κακό της έκαναν και ο συνδυασμός των οικογενειακών προβλημάτων με την νέα της ζωή ήταν καταστροφικός, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.
Από εκεί ανέπτυξε πιο πολύ τις σχέσεις με την μητέρα της αφού της έγραφε διαρκώς και μέσα από τα γράμματα της, αναγνώριζε τα λάθη της, ενώ άφηνε και ελπίδες για το μέλλον, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της να ξαναφτιάξει την χαμένη της οικογένεια, βάζοντας προτεραιότητα την μητέρα και τη γιαγιά της.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.