Εντοπίστηκαν τα δύο 11χρονα παιδιά στην Κύπρο

Μετά από αγωνία οκτώ ωρών εντοπίστηκαν τα δύο 11χρονα παιδιά, που είχαν απαχθεί το πρωί από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στην Λάρνακα και συνελήφθη ο απαγωγέας. 

Τα παιδιά είναι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, με καταγωγή από την Ελλάδα.Ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου αγοριού είναι νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Επιπλέον, του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία. Ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο.

Δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν το δράστη με τα δύο παιδιά.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι το φάρμακο που χορηγήθηκε στα παιδιά από τον δράστη είναι το ATIVAN. Πρόκειται για δυνατό αγχολυτικό. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε. Τα δύο παιδιά φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, και αναμένεται πιθανώς να σταλούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας.

Βίντεο από την πολυκατοικία που εντοπίστηκαν τα παιδιά

 

Τα δύο οχήματα του δράστη, εκ των οποίων το γκρίζο ήταν αυτό το οποίο χρησιμοποίησε κατά την απαγωγή


Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια στους πολίτες, στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων.


(Tweet του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον εντοπισμό των δύο παιδιών)

Η συγκλονιστική περιγραφή γείτονα

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο άνθρωπος που μαζί με τον αδερφό του ενημέρωσαν την Αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη, ανέφερε ότι παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις τις προηγούμενες μέρες.

«Η περιγραφή του αυτοκινήτου και του ανθρώπου ταίριαζε με ένα άνθρωπο στη γειτονιά. Το τελευταίο διάστημα ο συγκεκριμένος έβγαζε τις πινακίδες εγγραφής και τις έβαζε πίσω, αυτό κίνησε την περιέργεια στον αδερφό μου και με πήρε τηλέφωνο. Τον ρώτησα για το συγκεκριμένο καπέλο και μου είπε ότι τον είδε να το φορά χθες.»

Ακολούθως αφού σιγουρεύτηκαν ότι ταίριαζαν όλα ενημέρωσαν την Αστυνομία. «Ήρθαν, μπήκαν μέσα και έκλεισαν την πόρτα. Άκουσα φωνές και τότε σιγουρεύτηκα ότι τα παιδιά ήταν μέσα. Τα παιδιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ήταν ναρκωμένα και τα κρατούσαν πάνω τους Αστυνομικοί.

Αναλυτικά τα όσα συγκλονιστικά ανέφερε ο ίδιος καθώς και δεύτερος γείτονας στο παρακάτω βίντεο.
 
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.