To πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία της Δυτικής Αττικής, αλλά 11 μαθητές λείπουν φέτος.

Ο αγιασμός στον Νέο Βουτζά και το Κόκκινο Λιμανάκι τελέστηκε χτες σε κλίμα συγκίνησης. Πολλά παιδιά έχουν χάσει τα σπίτια τους και φιλοξενούνται ακόμα στις κατασκηνώσεις, ενώ από τις σχολικές αίθουσες έλειπαν οι μαθητές οι οποίοι χάθηκαν στις φλόγες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ 13ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

«Πριν μπούμε στην αισιοδοξία της νέας χρονιάς. Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη όσων χάθηκαν άδικα, του Δημήτρη…» αναφέρει η δασκάλα.
O Δημήτρης χάθηκε στις φλόγες. Ήταν μόλις 13 ετών. Το θρανίο του άδειο, θυμίζει τη μεγάλη καταστροφή.

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΟΥΤΖΑ

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης στέκει στον λόφο του Νέου Βουτζά. Κάποτε οι μαθητές έβλεπαν θάλασσα και το απόλυτο πράσινο, τώρα βλέπουν ένα καμένο τοπίο. Οι πληγές όμως είναι μεγαλύτερες. Από την τάξη λείπει ένας συμμαθητής τους. Γονείς και καθηγητές καλούνται να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα.

11 ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Έντεκα παιδιά χάθηκαν στις φλόγες της 23ης Ιουλίου. Έντεκα παιδιά λείπουν φέτος από τις σχολικές τάξεις.
«Θα κλείσουμε πληγές, θα σκουπίσουμε δάκρυα και θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας» λένε οι καθηγήτριες του σχολείου.

«Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Ζήσαμε όλη την παλέτα των αρνητικών συναισθημάτων» σημείωσε η διευθύντρια του σχολείου.
Έχασαν συγγενείς, έχασαν φίλους, ορισμένοι έχασαν τα σπίτια τους και φιλοξενούνται ακόμα στις κατασκηνώσεις.

ΑΓΩΝΙΑ ΠΡΟΤΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Μάτια συγκινημένα στον αγιασμό του 3ο δημοτικού σχολείου Ραφήνας, στο Κόκκινο Λιμανάκι. Το σχολείο βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφής.

Κανείς δεν ξεχνά. Θυμούνται και προχωρούν, κοιτάζοντας στα μάτια το μέλλον και την ελπίδα στα πρωτάκια που σήμερα έκλεψαν την παράσταση.

Τα έργα τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον ΟΠΑΠ στα σχολεία

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης φοιτούν συνολικά 270 μαθητές από το Νέο Βουτζά, το Μάτι, το Ζούμπερι και τη Νέα Μάκρη. Ο περιβάλλων χώρος του σχολείου (2.053 τ.μ.) υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από τη φωτιά, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές φθορές και στο εξωτερικό του κτιρίου.

Ειδικά συνεργεία απομάκρυναν τα καμένα και επικίνδυνα υλικά, καθάρισαν τους χώρους, επισκεύασαν όλες τις φθορές και έβαψαν το εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου, ανάπλασαν τον κήπο, φύτευσαν δέντρα και καλλωπιστικά φυτά, τοποθέτησαν νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος και ανακαίνισαν το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Στο ΕΠΑΛ Ραφήνας φοιτούν 560 μαθητές από 15 περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Το σχολείο (2.505 τ.μ.) υπέστη σοβαρές ζημιές στην πρόσοψη, τους εσωτερικούς τοίχους, την περίφραξη και τη στέγη, καθώς και σημαντικές βλάβες στις ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές.

Αφότου απομακρύνθηκαν όλα τα επικίνδυνα και κατεστραμμένα υλικά, ο ΟΠΑΠ προέβη σε εκτεταμένες επισκευές και εργασίες ανάπλασης στο κτίριο, επισκευή της κεραμοσκεπής, επιδιορθώσεις σε πλακίδια, πόρτες, παράθυρα και κιγκλιδώματα, αντικατάσταση υαλοστασίων και προφίλ αλουμινίων, χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, επιδιορθώσεις στο κτίριο και στους χώρους άθλησης του σχολείου (γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ), φύτευση δέντρων και καλλωπιστικών φυτών.


Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.