Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον επόμενο μήνα.
Τα υβριδικά οχήματα δύο θέσεων μπορούν να αλλάξουν μεταξύ οδήγησης και πτήσης σε λιγότερο από ένα λεπτό.
Σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία Terrafugia, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της Volvo, το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να πετάξει μέχρι και 640 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα τα 160 χιλ/ ώρα.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή Terrafugia, που ανήκει στη Volvo, η μετάβαση μπορεί να πετάξει έως 400 μίλια με μέγιστες ταχύτητες 100 μίλια / ώρα. Εικόνα: δοκιμαστική πτήση της μετάβασης
Η τιμή δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά οι πρώτες εκθέσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Οι πρόσφατες βελτιώσεις στο όχημα περιλαμβάνουν αναβαθμισμένα καθίσματα, μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, βελτιωμένες ζώνες ασφαλείας και αερόσακους, σύμφωνα με την εταιρεία.
Το όχημα διαθέτει επίσης κάμερες με οπίσθιο φωτισμό και βελτιωμένο σύστημα αλεξίπτωτου.
Η μετάβαση στο έδαφος. Το πρώτο από τα υβριδικά-ηλεκτρικά οχήματα δύο θέσεων, τα οποία μπορούν να αλλάξουν μεταξύ τρόπων οδήγησης και πτήσης σε λιγότερο από ένα λεπτό, θα παραδοθεί το επόμενο έτος
Το όχημα πληροί επίσης τα πρότυπα ασφαλείας, αλλά οι καταναλωτές θα χρειαστούν άδεια χειριστή αεροσκάφους για την οδήγησή του.
Το αεροσκάφος έχει πτυσσόμενα φτερά, ζυγίζει περίπου 590 κιλά και μπορεί να πετάξει σε μέγιστο υψόμετρο 10.000 πόδια.
Το TF-X έχει εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα, το οποίο θα ελέγχεται από υπολογιστή, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να πληκτρολογούν έναν προορισμό πριν από την απογείωσή τους.
Η απόδοση του οχήματος στο δρόμο ενός καλλιτέχνη. Το όχημα πληροί επίσης τα πρότυπα της εθνικής οδικής αρτηρίας και της οδικής ασφάλειας, αλλά οι καταναλωτές θα χρειαστούν άδεια χειριστή για τη λειτουργία τους
“Το TF-X δεν θα απαιτεί αερολιμένα για την απογείωση και την προσγείωση και θα μπορεί να οδηγηθεί σε όλους τους δρόμους και τις εθνικές οδούς – παρέχοντας την άνεση της πραγματικής μεταφοράς από πόρτα σε πόρτα,” ανέφερε η εταιρεία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Chris Jaran δήλωσε: “Η ανάπτυξη αυτής της νέας τεχνολογίας μας επέτρεψε να δοκιμάσουμε πολλούς διαφορετικούς μηχανισμούς και να κάνουμε βελτιώσεις στην παραγωγή.”
“Το TF-X είναι έτοιμο να προσφέρει στους χρήστες του τη βέλτιστη εμπειρία πτήσης και οδήγησης.”

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.