Τρεις άνδρες από το διαβόητο κύκλωμα παιδεραστών Rochdale θα απελαθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απώλεια του δικαιώματος παραμονής τους.
Ο 47χρονος Abdul Aziz, ο 48χρονος Adil Khan και ο επίσης 48 ετών Abdul Rauf, άνηκαν στη λίστα των εννέα ατόμων που φυλακίστηκαν για τον βιασμό ανήλικων κοριτσιών στο Greater Manchester το 2012.
Taxi driver Adil Khan, 48, was among nine men jailed over appalling crimes against girls
Η Theresa May, αποφάσισε το 2015 ότι και οι τρεις άνδρες – οι οποίοι έχουν και Βρετανική και Πακιστανική εθνικότητα – θα πρέπει να απελαθούν από τη Βρετανία και να γυρίσουν στο Πακιστάν μετά την απελευθέρωσή τους από τη φυλακή.
Οι τρεις εγκληματίες, που έχουν αποκτήσει παιδιά στη Βρετανία, αμφισβήτησαν την απόφαση – υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει το ανθρώπινο δικαίωμά τους στην οικογενειακή ζωή.
Abdul Aziz
Αλλά η προσπάθειά τους για τη διατήρηση της Βρετανικής υπηκοότητας δεν είχε αποτέλεσμα και σήμερα ο δικαστής αποφάσισε ότι αυτό είναι «ευνοϊκό για το δημόσιο καλό».
Ο δικαστής είπε ότι αυτό που έκαναν στα ευάλωτα κορίτσια στο Rochdale ισοδυναμούσε με «σοβαρά οργανωμένο έγκλημα».
Ο κ. Gerald Clifton, ο δικαστής του Λίβερπουλ που τους δίκασε τον Μάιο του 2012, δήλωσε ότι τα θύματα «βιάσθηκαν πολύ άσχημα».
Abdul Rauf
“Τα ανήλικα κορίτσια οδηγήθηκαν στο Rochdale και το Oldham για να κάνουν σεξ με πελάτες.”
“Όλοι οι άντρες αντιμετώπιζαν τα κορίτσια σαν να ήταν σκουπίδια και χωρίς κανένα σεβασμό.”
“Οι Πακιστανοί άντρες έδιναν ναρκωτικά στα κορίτσια για να τα μπορούν να κάνουν σεξ και να βγάζουν εκείνοι λεφτά.”
Οι άντρες είχαν λάβει επίσης νομική και οικονομική βοήθεια για να μην απελαθούν δίχως όμως αποτέλεσμα.
The case was dramatised in the BBC's Three Girls, which was broadcast in May 2017
Αλλά, απ’ όσο λένε, πρόκειται να ξοδέψουν πολλές χιλιάδες λίρες σε δικηγόρους για να προσπαθήσουν να αποφύγουν την απέλαση.
Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: “Αυτή ήταν μια φοβερή υπόθεση – γι ‘αυτό πήραμε αυτά τα μέτρα για να στερήσουμε σε αυτούς τους εγκληματίες την υπηκοότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Επικροτούμε την απόφαση του δικαστηρίου και θα εξετάσουμε τώρα τα επόμενα βήματα.”
“Το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να στερήσει από ένα άτομο την υπηκοότητά του όταν πιστεύει ότι αυτό είναι ευνοϊκό για το δημόσιο συμφέρον.”
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.