Στις ΗΠΑ, εκτιμάται ότι ένας κλέφτης προσπαθεί να μπει σε ένα σπίτι κάθε 15 δευτερόλεπτα. Αν σκεφτείτε ότι το 60% αυτών μπαίνει με τη βία σε ένα σπίτι και το 33% στοχεύει στην κεντρική είσοδο, καταλαβαίνετε γιατί είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους για να προστατεύουμε την ασφάλεια του σπιτιού μας.
Στον παρακάτω αποκλειστικό οδηγό, σας παρουσιάζουμε προτάσεις ειδικών για το πως να προστατέψετε το σπίτι σας.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε εξοπλισμό ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα – γι’αυτό και είναι τόσο χρήσιμες οι παρακάτω συμβουλές.
1. Κλείστε τις κουρτίνες και τα στόρια

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά συχνά το παραλείπουμε. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε στόρια για τα παράθυρα σας, έτσι ώστε τα πολύτιμα αντικείμενα του σπιτιού σας να μην φαίνονται απ’έξω και να μην αποτελούν “πειρασμό” για τους επίδοξους κλέφτες.
2. Ελέγξτε τα παράθυρα σας

Αν έχετε μιλήσει ποτέ με κάποιον ειδικό, ξέρετε ότι τα παράθυρα και οι συρόμενες πόρτες είναι από τα πιο αδύναμα σημεία. Οι παλιές συρόμενες πόρτες βγαίνουν εύκολα και δεν κλειδώνουν.
Έτσι ο εισβολέας μπορεί να μπει μέσα χωρίς να το καταλάβετε. Μπορείτε να πάρετε μια ράβδο κουρτίνας μπάνιου και να την βάλετε στις γραμμές του παράθυρου ή της πόρτας. Έτσι ο κλέφτης δεν θα μπορεί να σηκώσει ή να ανοίξει το παράθυρο εύκολα.

3. Θωρακίστε την κεντρική είσοδο του σπιτιού σας

Επανάσταση στις Δίαιτες! Χάσε 10 Κιλά Μέχρι να Μπει ο Αύγουστος!

Τα περισσότερα σπίτια έχουν πόρτες από ελαφρύ ξύλο που ανοίγει εύκολα. Το κλειδί για να δυναμώσετε την πόρτα σας είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη.
Μπορείτε να βάλετε πόρτα από βαρύ ξύλο ή μεταλλική πόρτα. Μπορείτε ακόμη να αλλάξετε και την κλειδαριά σας. Βάλτε κλειδαριά deadbolt και σύρτη για να μην ανοίγει η πόρτα σας από έξω.

4. Φωτίστε το σπίτι σας

Αυτός είναι ένας σημαντικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε: όσο πιο φωτισμένο είναι το σπίτι σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να προσπαθήσει να εισβάλει κάποιος. Προσθέστε φώτα στην μπροστινή πλευρά του σπιτιού σας, κυρίως δίπλα στην είσοδο. Και τα φωτοκύτταρα είναι ιδανικά γι’αυτή την περίπτωση: προστατεύουν την είσοδο σας και ανάβουν αυτόματα όταν ανιχνεύσουν κίνηση.
5. Έξυπνα προειδοποιητικά σήματα

Τα συστήματα ασφαλείας είναι συνήθως ακριβά, αλλά με αυτό το έξυπνο κόλπο δεν θα τα χρειαστείτε. Απλά αγοράστε ένα από αυτά τα προειδοποιητικά αυτοκόλλητα και κολλήστε το στο σημείο που πιστεύετε ότι ο κλέφτης θα προσπαθήσει να μπει. Το πιο πιθανό είναι ότι θα το ξανασκεφτεί μόλις δει το αυτοκόλλητο.
6. Κρύψτε τα πολύτιμα αντικείμενα σας σωστά

Οι κλέφτες ακολουθούν ένα απλό σχέδιο όταν εισβάλλουν σε ένα σπίτι και ψάχνουν τα πολύτιμα αντικείμενα. Στην αρχή πηγαίνουν στην κεντρική κρεβατοκάμαρα και ψάχνουν για χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Μετά ψάχνουν κάτω από το κρεβάτι, μέσα σε ντουλάπες και ντουλάπια.

9 στις 10 φορές δεν πηγαίνουν στο παιδικό δωμάτιο. Γι’αυτό, θα μπορούσατε να κρύψετε τα πολύτιμα αντικείμενα σας σε κάποιο σημείο του παιδικού δωματίου. Αν, από την άλλη, δεν σας αρέσει η ιδέα να θέσετε το παιδί σας σε κίνδυνο, θα μπορούσατε να φτιάξετε μόνοι σας κρυφές θήκες για τα πολύτιμα αντικείμενα σας.

7. Βάλτε κλειδαριές deadbolt στις πόρτες σας

Καλό θα ήταν να προσθέσετε κλειδαριά deadbolt (κλειδαριά με σύρτη) στην κεντρική είσοδο του σπιτιού σας. Μπορείτε να διαλέξετε κλειδαριά με μονό ή διπλό σύρτη. Αν η πόρτα σας έχει τζάμια ή είναι δίπλα σε παράθυρο, τότε προτιμήστε διπλό σύρτη. Αν κάποιος σπάσει το τζάμι, θα προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα, αλλά δεν θα μπορεί.
8. Βάλτε χρονοδιακόπτες στο σπίτι σας

Όταν λείπετε από το σπίτι σας το βράδυ, είναι καλό να υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι είναι κάποιος εκεί. Μια τέλεια λύση είναι ένας χρονοδιακόπτης συνδεδεμένος με τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές σας. Βάλτε τον χρονοδιακόπτη να ανάβει τα φώτα 30-45 λεπτά πριν νυχτώσει και το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να φαίνεται ότι κάποιος είναι μέσα.
9. Ζητήστε τη βοήθεια ενός γείτονα

Όταν λείπετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θέλετε να ανησυχείτε για την ασφάλεια του σπιτιού σας. Μπορείτε να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με έναν γείτονα και να του τηλεφωνείτε συχνά για να ελέγξετε ότι όλα είναι καλά. Μπορεί να ρίχνει μια ματιά στο σπίτι σας και να αναφέρει τυχόν ύποπτες κινήσεις στην αστυνομία.
Ένας καλός γείτονας μπορεί επίσης να μαζέψει την αλληλογραφία σας και μπορεί να παρκάρει στο σημείο που παρκάρετε εσείς για να δώσει την αίσθηση ότι υπάρχει κάποιος στο σπίτι.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.