Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ
Μετά την Ερμού και την Αντιγονιδών, ήρθε η σειρά της Ιασωνίδου για να αποκτήσει τα δικά της πλαστικά πασαλάκια στην μάχη του δήμου κατά του διπλοπαρκαρίσματος των αυτοκινήτων. Τα πασαλάκια μπήκαν στη μέση του οδοστρώματος, διαχωρίζοντας τις αντίθετες κατευθύνσεις κυκλοφορίας.
Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» αναφερόμενος στην εξέλιξη των εργασιών: «Γίνεται προσπάθεια για να μπουν πασαλάκια σε δρόμους όπου παρατηρείται μεγάλη παραβατικότητα. Αυτό γίνεται σημειακά αλλά και σε μεγάλους δρόμους»Μάλιστα είπε πως «θα ακολουθήσει η Λ. Στρατού και τμήμα της Παπαναστασίου».
Στην Ερμού όπου εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο μέτρο ο αντιδήμαρχος σχολιάζει πως πλέον η συγκεκριμένη οδός «λειτουργεί με μεγάλη επάρκεια, ως προς την κυκλοφορία. Ως προς τη στάθμευση υπάρχουν και θέσεις φορτοεκφόρτωσης για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών». Πρόσθεσε δε πως ο δήμος είναι σε συνεργασία με το Σύλλογο επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου για όποιες άλλες διευθετήσεις.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στο άμεσο μέλλον θα δούμε και τα ηλεκτρονικά πασαλάκια σε σημεία της πόλης. «Θα τοποθετηθούν σε βασικούς τομείς όπως τα Λαδάδικα, ο πεζόδρομος Αριστοτέλους και αλλού, με σκοπό να εισέρχονται όσοι έχουν το δικαίωμα και για το ωράριο που επιτρέπεται», σημείωσε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι: «Πρέπει να υπάρξει ευταξία στους δημόσιους χώρους και αυτό υπηρετούμε. Στόχος είναι όλο το ιστορικό- εμπορικό κέντρο να λειτουργεί ηλεκτρονικά, με τηλεδιαχείριση».
Τέλος σχολιάζοντας το γεγονός πως το παραπάνω έργο αποτελεί μέρος της δωρεάς από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο κ. Παππάς ανέφερε ότι: «Η δωρεά του Ιδρύματος είναι σημαντική τόσο για τις κοινωνικές δράσεις -προγράμματα, όσο και για τα τεχνικά έργα. Θα παραλάβουμε σε σύντομο χρόνο έργα και παρεμβάσεις, που συντείνουν στην αναβάθμιση των υποδομών. Σε μια εποχή δε που η οικονομική κρίση και η φέρουσα ικανότητα της ΤΑ να αντιμετωπίσει τα θέματα, έχει δυσχέρειες.
Οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο, Β. Ηρακλείου, Αγίου Μηνά κ.α. η ανάπλαση της πλατείας Φαναριωτών, η πεζοδρόμηση της οδού Κάστρων και της Απ. Παύλου μαζί με τα ηλεκτροκίνητα πασαλάκια και την δημιουργία νέων παιδικών χαρών, είναι παρεμβάσεις στοχοποιημένες που υποβοηθούν το τεχνικό μας έργο και αναβαθμίζουν την εικόνα και την ποιότητα ζωής των δημοτών».
Δείτε τις φωτογραφίες του Typosthes.gr από την Ιασωνίδου. 
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.