Κουτσούμπας: Συνειδητή επιλογή να θυσιάζουν τον φτωχό λαό και τις ανάγκες του

Στη Μάνδρα Αττικής βρέθηκε σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μία εβδομάδα μετά τις τελευταίες πλημμύρες και οκτώ μήνες μετά τη μεγάλη καταστροφή, που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων και κατέστρεψε περιουσίες. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ προχώρησε και σε ομιλία στην κεντρική πλατεία της περιοχής, από όπου τόνισε ότι «κάποια στιγμή οι τηλεοπτικές κάμερες φεύγουν από τη Μάνδρα, οι ζωντανές συνδέσεις σταματάνε. Όμως, τα προβλήματα είναι εδώ. Και μαζί μ΄ αυτά ο πόνος, η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων που όλο αυτό το διάστημα δίνουν τη μάχη να σταθούν στα πόδια τους».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε επίσης ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έθεσε άμεσα και επείγοντα ζητήματα για τους κατοίκους της Μάνδρας, με πρώτο την αποζημίωση «στο σύνολο της καταστροφής που έχουν υποστεί σπίτια και μικρές επιχειρήσεις, χωρίς δάνεια, όπως γίνεται σήμερα».

«Οκτώ μήνες μετά, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν και όσοι τελικά τις πήραν, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός σπιτιού που έχει καταστραφεί ή έχει πάθει σοβαρές ζημιές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, κατηγόρησε την πως πρόσφατα «προχώρησε στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η οποία αύξησε και τον ΕΝΦΙΑ ή στην καλύτερη περίπτωση τον άφησε στα ίδια επίπεδα», δείχνοντας την αντίθεση στην πολιτική της σε σχέση με την πρόταση του ΚΚΕ για τις πληγείσες από την καταστροφή περιοχές.

Το ΚΚΕ είχε θέσει και το ζήτημα της άμεσης εκκίνησης όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού και της αποκατάστασης όλων των ζημιών σε δημόσιες υπηρεσίες, κτίρια και υποδομές. Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που εγκρίθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις συνολικές ανάγκες για την προστασία της περιοχής. Τόνισε, μάλιστα, ότι «τα αντιπλημμυρικά έργα δεν φέρνουν κέρδος στους καπιταλιστές και στους μονοπωλιακούς ομίλους και γι’ αυτό δεν θεωρούνται επιλέξιμα».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα αυθαίρετα κτίσματα στην περιοχή, για τα οποία σχολίασε: «Είμαστε οι τελευταίοι που θα υπερασπιστούμε το πώς χτίστηκε η Ελλάδα. Βεβαίως, η αναρχία του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, όπως υπάρχει σε όλους τους άλλους τομείς, υπάρχει και εδώ. Όμως αυτή την αναρχία, αυτή την αυθαιρεσία, εδώ και χρόνια την έχει εκθρέψει το κράτος για να δώσει και διέξοδο στο πιεστικό πρόβλημα της στέγασης, επειδή δεν είχε σχέδιο εργατικής - λαϊκής κατοικίας».

Με τον κ. Κουτσούμπα να προσθέτει: «Είναι συνειδητή επιλογή να θυσιάζουν τον φτωχό λαό και τις ανάγκες του για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Είναι συνειδητή επιλογή να κάνουν έργα, να κατευθύνουν τους πόρους εκεί που εξυπηρετούνται οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα κέρδη τους», για να αναφέρει επίσης ότι είναι εξίσου «συνειδητή επιλογή να επιβαρύνουν υπέρμετρα συγκεκριμένες περιοχές, λαϊκές περιοχές, όπως το Θριάσιο, που ζει εργατικός - λαϊκός κόσμος».

Υπενθύμισε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή που μαστίζεται κάθε χρόνο από πλημμύρες, από βιομηχανικά ατυχήματα και από εργατικά ατυχήματα υλοποιήθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος των αστικών σχεδιασμών για την επιχειρηματική δραστηριότητα τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι η στρατηγική αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη περιλαμβάνοντας την μετατροπή του Θριασίου σε διαμετακομιστικό κέντρο, τον σχεδιασμό δημιουργίας ιδιωτικών λιμανιών και ναυπηγείων και το σενάριο δημιουργίας μεταλλείων στη Μεγαρίδα και τα Γεράνεια όρη.

«Είναι όλα αυτά τα οποία διαφήμιζε ο κ. Τσίπρας στην αναπτυξιακή φιέστα στην Ελευσίνα, ότι δήθεν θα δώσουν πνοή κι ανάπτυξη στην περιοχή. Καμιά ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει προς όφελος του λαού», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Κουτσούμπας.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.