Ανοιχτή επιστολή Λαφαζάνη σε Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα

Μέσω ανοικτής επιστολής προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα η όποια σε βάρος του δικογραφία, καθώς και σε βάρος άλλων πολιτών που μετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Η κίνηση αυτή από τον γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας ήρθε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στις 29 Μαΐου, σύμφωνα με το οποίο η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του και κάποιων άλλων μελών του κινήματος εναντίον των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με αφορμή τη συμμετοχή τους στις ανάλογες κινητοποιήσεις.

Μάλιστα, στην επιστολή που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει τους πλειστηριασμούς «παράνομους αυθαίρετους, άδικους και αντισυνταγματικούς».

Όπως τονίζει ο γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ. «επειδή οι κατηγορίες που αναγράφονται στο δημοσιευμένο αυτό τμήμα της δικογραφίας είναι απολύτως αβάσιμες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και απόρροια χαφιέδικων παρακρατικών μεθοδεύσεων άλλων εποχών. Επειδή είναι παράνομο και τρομοκρατικό να διαρρέουν σκοπίμως δικογραφίες από υπηρεσίες προκειμένου να διαμορφώσουν δεδομένα και τετελεσμένα σε βάρος των πολιτών. Επειδή η δίωξη πολιτικών προσώπων και πολιτών για την πολιτική και κινηματική τους δραστηριότητα παραπέμπει σε ανελεύθερα καθεστώτα και ενταφιάζει κάθε ίχνος που έχει απομείνει από δημοκρατία στη χώρα μας. Επειδή δίωξη κατά επικεφαλής ενός πολιτικού κόμματος για την πολιτική και μόνο δράση του δεν έχει επισυμβεί ποτέ στη μεταπολίτευση και παραπέμπει σε καθεστώς τύπου Ερντογάν και δημοκρατίες με χαρακτηριστικά μπανανίας...

Επειδή η μόνη δίωξη και δικογραφία που έχω υποστεί υπήρξε επί χούντας τα σκληρά χρόνια ‘73-'74, καταστάσεις που βλέπω πολύ χειρότερα από την άποψη των μεθοδεύσεων και των ψευδών κατηγοριών να επαναλαμβάνονται το 2018 επί κυβέρνησης Τσίπρα, Τόσκα, Κοντονή και του αφανούς παρακράτους τους. Επειδή η κυβέρνηση και προσωπικά οι κ.κ. Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής είναι υπεύθυνοι για την παραγγελία και προώθηση τέτοιων κατάπτυστων δικογραφιών. Ζητώ από τους συναρμόδιους να μου δώσουν προσωπικά και ταυτόχρονα να δώσουν στη δημοσιότητα υπεύθυνα και ενυπόγραφα την πλήρη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων πολιτών, σταματώντας να κρύβονται πίσω από επιλεκτικές διαρροές και δημοσιεύματα εφημερίδων».

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει στην ανοιχτή του επιστολή: «Επιφυλάσσομαι για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου, τονίζοντας παράλληλα ότι θεωρώ αδιανόητο μετά απ' αυτήν την κατάπτυστη δικογραφία σε βάρος μου να βρίσκεται ακόμη στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο κ. Τόσκας».
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.