ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ?ΓΙΝΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ PLUSLIVE.GR

Ο καιρός μας χάλασε λίγο τα σχέδια και δεν πήγαμε παραλία, οπότε μπορούμε να φάμε ένα γλυκάκι χωρίς τύψεις!
Μπορείς να φτιάξεις κάτι για σένα και για τους φίλους σου και να τους καλέσεις για καφέ και κους κους.
Μιας και δρόσισε, μπορείς να αφήσεις κατά μέρος τα παγωτά και να δημιουργήσεις κάτι λαχταριστό!
Τι θα έλεγες για γλυκές γαλλικές κρέπες; Μιαμ!
Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τα υλικά που θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
Για τον χυλό: 
250 γραμμάρια αλεύρι
2 μέτρια αυγά
1/2 λίτρο γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
μια πρέζα αλάτι (5 γραμμάρια)
1 ποτήρι μπύρα



Shutterstock
Shutterstock
Για τη γέμιση: 
πραλίνα φουντουκιού
Γαρνίρισμα (προαιρετικό): 
σιρόπι σοκολάτας
σαντιγί
τριμμένο μπισκότο ή ξηροί καρποί ή φρούτα

shutterstock
shutterstock
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και σπάμε εκεί τα αυγά.
Χύνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείος ο χυλός.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα περίπου σε δροσερό μέρος.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει και να απλωθεί παντού και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι από το χυλό και το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.
Ψήνουμε την κρέπα από 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

shutterstock
shutterstock
Συναρμολόγηση: 
Αλείφουμε την κρέπα με πραλίνα φουντουκιού.
Διπλώνουμε την κρέπα έτσι ώστε να είναι τριγωνική.
Βάζουμε σαντιγί με κορνέ και ρίχνουμε σιρόπι σοκολάτας ή τριμμένο μπισκότο και ότι άλλο επιθυμούμε (φρούτα, ξηρούς καρπούς, καρύδα κτλ).
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ?ΓΙΝΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ PLUSLIVE.GR
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτα Γορδίου

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-T1lriGYbOKY/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAADg/UNpxTEbLavA/s60-p-rw-no-il/photo.jpg} Σχολιάζει την επικαιρότητα και όχι μόνο! {facebook#https://www.facebook.com/panagiota.gordiou} {google#https://plus.google.com/u/0/110036267089430095283?tab=jX}

Μαρία

{picture#https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-1/11899803_116263145390444_4403663567556260821_n.jpg?_nc_cat=0&oh=1a992c7c0e63a46bb35eb76f9f4e6d2c&oe=5BF1E53F } Καθώς γεννημένη σε νησί τα άρθρα μου είναι αλμυρά!!! {facebook#https://www.facebook.com/profile.php?id=100010202767105&ref=br_rs}

Κώστας Παπαναστασίου

{picture# https://lh3.googleusercontent.com/-9Qe5ad_fMIM/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAABQ/_kyBKH0v1JE/s60-p-rw-no-il/photo.jpg} Από τις πιο δυνατές πένες! {facebook#https://www.facebook.com/papanastasiou.kostas } {google#https://plus.google.com/u/0/108740240946803738087 }

Newsroom - Plus live

{picture# https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22221934_2103755426522431_6681957883390684630_n.jpg?_nc_cat=0&oh=710aae13542340e675df7e4673347b78&oe=5BEED0A1} Το 1ο ειδησιογραφικό χέρι του pluslive.gr {facebook#https://www.facebook.com/PlusliveGreece} {twitter#https://twitter.com/pluslivegr} {google#https://plus.google.com/u/0/+Pluslivegr}
Από το Blogger.