ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερές γραφικότητα οι δηλώσεις Γεωργιάδη για την ΠΓΔΜ

Ανακοίνωση στην οποία καταλογίζει θλιβερή γραφικότητα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τοποθέτηση του για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως η πρόταση για σύνθετη ονομασία που είχε καταθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ προς την κυβέρνηση της πΓΔΜ το 2008, δεν ήταν κάτι άλλο από μπλόφα! Δηλώσεις σαν κι αυτές θα μπορούσαν να εκληφθούν μόνο ως θλιβερή γραφικότητα.

Ωστόσο, το ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβαίνει στον ισχυρισμό πως οι κυβερνήσεις της χώρας μπορούν να αντιμετωπίζουν τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της χώρας με όρους τζόγου και να ισχυρίζεται πως είχαν σκοπό να κοροϊδέψουν τη διεθνή κοινότητα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» αναφέρει στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Καταλήγοντας επισημαίνει: «Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η θέση που είχε ο ίδιος τότε, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ήταν εναντίον της σύνθετης ονομασίας, θέση η οποία έγινε εντέλει αποδεκτή από τη ΝΔ. Συμφωνεί άραγε η τότε υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη με τη δήλωση αυτή, όπως και με το ότι η ίδια μπλόφαρε το 2008; Ο επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει να πει κάτι για όλα αυτά;».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στις ραδιοφωνικές του δηλώσεις, μεταξύ άλλων ο ανέφερε ότι «πριν το Βουκουρέστι ήμουν στο ΛΑΟΣ, η γραμμή του ΛΑΟΣ ήταν κατά της σύνθετης ονομασίας και πίεζα να μην δοθεί το όνομα, το οποίο δεν έδωσε τελικά ο Καραμανλής». Ο κ. Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε για το εάν η ΝΔ τελικά συμφωνεί ή διαφωνεί με τη σύνθετη ονομασία, απάντησε:

«Η ΝΔ λέει σήμερα κάτι πολύ διαφορετικό. Λέει ότι το όνομα θα το συζητήσουμε τελευταίο. Για να φέρω ένα παράδειγμα. Εάν ονομαστεί η χώρα αυτή Vardarska και μέσα λέγεται ότι είναι Μακεδόνες, ότι έχουν μακεδονική γλώσσα και το όραμα τους είναι μία Μακεδονία του Αιγαίου, αυτή είναι μία καλή συμφωνία; Όχι. Άρα εμείς λέμε μία συμφωνία πακέτο.

Τώρα για να μην υπεκφύγω ως προς το όνομα, σας λέω: Θα θέλαμε να μην υπάρχει σύνθετη ονομασία, η ευχή μας θα ήταν να μην υπάρχει σύνθετη ονομασία και πιστεύουμε ότι σήμερα η διπλωματική θέση της χώρας είναι πολύ ισχυρότερη από το 2008 απέναντι στα Σκόπια και θα μπορούσε ακόμη και να τεθεί μία τέτοια λύση στο τραπέζι. Παρά ταύτα, επειδή δεν πρέπει να φαίνεται η χώρα ότι είναι αδιάλλακτη και ότι δεν επιδιώκει λύση, εάν βλέπαμε ότι υπήρχε από τους Σκοπιανούς μία διάθεση μίας συνολικής καλής συμφωνίας, θα τη συζητάγαμε. Μέχρι εκεί. Δε τη θέλουμε όμως και προτιμούμε να μην υπάρχει».
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.