Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η ποινή των 2 ετών στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Με τη «σφραγίδα» του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η ποινή των δυο ετών που επιβλήθηκε στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση παράβασης καθήκοντος.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με αποτέλεσμα η ποινή του να καταστεί αμετάκλητη παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου.

Το Εφετείο - πρωτόδικα είχε αθωωθεί - καταδίκασε τον κ. Γεωργίου γιατί δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμα του 2009, τον Νοέμβριο 2010.

Αξίζει να σημειωθεί,  ότι ο κ. Γεωργίου έχει μια ακόμη εκκρεμότητα καθώς θα κριθεί για τρίτη φορά από το Συμβουλίο Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε Μνημόνια.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.